Free! - Iwatobi swim club

„Než odešel hlavní hrdina seriálu, středoškolák Haruka Nanase, pro něhož je odmalička voda téměř vším, studovat na střední, zúčastnil se turnaje v plavání spolu s přáteli z plaveckého klubu – Makotem Tachibanou, Nagisou Hazukim a Rinem Macuokou, kteří jako tým také vyhráli. Po ukončení základní školy se však každý z kluků vydal jinou cestou, přičemž Rina zavedla až do Austrálie na střední plaveckou školu. Po čase se však Rin vrací a vyzývá Haruku na souboj, který vyhraje, ovšem s výsledkem není spokojen a chce Harukovi ukázat, jaký rozdíl je mezi jejich plaveckými schopnostmi. Haruka se proto rozhodne spolu s Makotem, Nagisou a nováčkem Reiem Ryūgazakim založit na střední škole plavecký klub, aby porazili konkurenční plavecký oddíl, jehož členem je právě Rin.“

Tááákže... Free je dílem studia Kyoto animation, které animovalo například i Hyouku, nebo Kyoukai no Kanata, což zapříčinilo jeho úžasnou grafiku (Yeee.. the lighting is sooooo fascinating!) (*fangirl noises in distance*) která je hezky duhová a naprosto neodolatelná...

Bohužel ani to nedokáže zamaskovat, že Free je už od pohledu maličko jetý, neb celý plot vlastně stojí na polonahých klucích ve velmi těsných plavkách (a nekontrolovatelně shipovatelným slashi..)
(Sice se to nezdá, ale autoři vám pomalu vymývají v mozku díru, kam pak šoupnou gay porno a vám už to pak ani nebude připadat divný)
Ale kdo jsem já, abych soudila.. Osobně jsem si, po pár dílech a natvrdle cute scénách, zvykla.. (Co jsem říkala..)

Čímž volně přecházíme k téměř jasné informaci, že Free nemá nijak extra výrazný děj, kdy na plot twist se čeká prakticky až do konce série.. Takže pro fajnšmekry odkojené na Death Note, Fullmetal Alchemist a podobně, to není zrovna to pravé ořechové...
Je to spíš taká odpočinková koninka na letní odpoledne, kde jde hlavně o vztahy a postavy.

Co je ale na Free zajímavého, je prvotřídní fanservis. (Kvalitní asi jako třetí série Sherlocka...) Kdy náplně dílů vypadají asi jako, když po třech zelených sušenkách popustíte uzdu fantazii... Takže na denním pořádku pak máte skupinové vybíraní plavek, striptýz před louží vody a přenocování na pustém ostrově... (No.... Nemůžu jinak, než konstatovat, že pro slasherky a shiperky je to hotovej ráj...)

Mě na Free jednoduše zlákalo tumblr (přesně řečeno... Viria mi spamovala na dashku...) No... prostě se to tak nějak vynořilo ze tmy a naprosto mě to pohltilo.. :D Chytla mě pohodová nálada a styl a já se jednoduše zamilovala do postav a (my little chicken nugget!) vlastně všeho.
Možná, že je to trolovina, že ani já sama to nedokážu brát smrtelně vážně. Možná... Ale právě proto to stojí za to. Protože je to ujetý a člověku se někdy hodí u něčeho prostě vypnout. Takže, jestli váháte, pusťte si první díl, kašlete na lidi a jejich tlachání, a jestli se vám to bude líbit, tak nepřestávejte dokud to nedokoukáte, jasný?

Žádné komentáře:

Okomentovat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow