Game of Thrones tag

Sedmá série za námi, dva roky čekání na další ještě před námi. (To už je skoro, jak Sherlock..) Místo recenze, která by u tolik známého seriálu byla už téměř zbytečná, si tedy volím raději menší "dotazník", abych vám přiblížila svoje názory na tento fenomén.


I. General questions about the show

Klasická první otázka, který rod je nejlepší?
Záleží, jak se to vezme. Ze všech nejmilejší jsou mi Tyrellové. (*remembers the last two seasons* My poor little roses! *ugly crying*) Tedy, ze všech nejmilejší mi byli Tyrellové.
Na druhou stranu, Targaryenové mají mnohem zajímavější historii, kterou ráda studuju. Hmmm...

Oblíbené postavy?
Takže to máme Margaery, Briene, babču (=Lady Olennu) a Lyannu (ale pozor Mormont, nikoliv Stark!). Někdy taky Danaerys (záleží na tom, jak moc dementní rozhodnutí právě dělá).
Jinými slovy.. Go girls, go rule the world together!
Abych ale nediskriminovala, mám i nějaké mužské favority. Jmenovitě Tormund, Oberyn, Jorah, Tyrion, Davos. Zkrátka čestní, oddaní chlapy, z nichž někteří mají dost proříznutou pusu.

Nejvíc nenáviděné postavy?
Lord Babiš Petyr Baeliš zabírá prvních pět míst. Jen málokoho jsem nenáviděla tak, jako jeho. (Step away from the underaged girls!)
Za ním v těsném závěsu Cersei. Nejen, že je to mrcha od přírody, ale ještě mi zabila Margaery.

Joffrey, nebo Ramsay, kdo je horší?
Rozhodně Ramsay. Byl totiž systematicky, plánovaně šmejd. Joffrey, i když to byl stejnej maniak, se dal ještě relativně oblbnout.

Oblíbená smrt?
Myslím, že stále zůstává Viserys. I když psí žrádlo taky nebylo špatný. A jo, málem bych zapomněla, ještě oběšení zrádců z Noční hlídky a smrt Yggrite.
Co dodat, mám hodně oblíbených smrtí. (◕‿◕✿) (Kupodivu, právě Malíčkova není jednou z nich. Domnívám se, že je to kvůli tomu, že z ní nemám ten správný pocit zadostiučinění.)

Kdo měl naopak dostat víc času?
Tipli jste si dobře.. Oberyn a moje malá růžička, Margery.

Oblíbené hlášky?
Bend the knee. (*winks in emoji*) ★~(◡‿◕✿)

Nejlepší scény?
Teoreticky většina s Danaerys. Třeba bojová aréna v šesté řadě a první let na Drogonovi. Všechny scény s draky. Ale je i pár takových, kde se obejdu i bez nich.Například setkání Dany s Yarou bylo dost dobré samo o sobě.
Celkově Dany + nové postavy je moje oblíbená kombinace. Jak její první setkání s Tyrionem, tak představení Jona proběhly nad moje očekávání.

A co vlastně "lodím" (shipuju)?
Kteréhokoliv z mých oblíbenců x happiness and life.
Mimo to se moje OTP často mění. Dost dlouho jsem držela palce Jorahovi, aby se dostal z friendzone. (Což po sedmé sérii už tak úplně neplatí.. (¬‿¬) ) Též jsem hodně přála Jaimemu a Brienne, a docela mě oslovil i pár Margaery a Sansa. (Abych ale pravdu řekla, kdysi jsem se dozvěděla o shipu Sansa a Sandor/Ohař, který vychází především z knížek, a úplně jsem se "zamilovala"..)

Mám crush na nějaký konkrétní character, či herce?
Herci Petyra a Joffreyho! Jak můžu zbožňovat lidi, jejichž postavy nesnáším? Právě proto, že jsou to výborní herci.
Jacka Gleesona, představitele Joffreyho, mám ráda především kvůli jeho jinak milé povaze a smyslu pro humor. Herce Malíčka, Aidana Gillena, mám naopak v oblibě čistě kvůli jeho vzhledu. (No uznejte sami, úžasný hlas a charizma mu prostě upřít nemůžete, i kdyby jste chtěli..)
A pak samozřejmě postava Margery. (I mean isn't she the cutest and the most beautiful thing you've ever seen?)

Které melodie ze seriálového soundtracku si pouštím nejčastěji?
Abych pravdu řekla, vždycky jsem měla ráda opakující se theme Danaerys, ale až s poslední sezónou jsem si vůbec nějaké melodie stáhla. Přijde mi, že v sedmé sérii je soundtrack o dost melancholičtější a to mi upřímně velmi vyhovuje.
Mým absolutním favoritem je Truth, protože se mi při ní přímo svírá srdce a hned po ní, jen o maličko méně poslouchaná Home, u které se mi chce téměř vždycky brečet.
Musím se však přiznat, že úplně nejčastěji si pouštím jistou Karliene, která přezpívává původní písničky napsané George R.R. Martinem.
Z jejího repertoáru mám asi nejraději The Song of the Seven, ale za zmínku stojí i další pomalé jako The Last of the Giants, Dragon Queen, Sansa's Hymn, rychlejší The Bear and the Maiden Fair a The Dornishman's Wife, či klasiky You Win Or You Die a The Rains of Castamere.

II. You win or you die: If I were a character

Do kterého rodu bych nejspíš patřila?
Jako s každým fandomovým škatulkováním, mám s rody trochu problém. Žádný nemá do kamene vytesané charakteristické vlastnosti. Můj nejlepší odhad je nějaký menší, nevýznamný rod, který se drží stannou a příliš se nezapojuje do válek Západozemí.

Na kterém místě bych ráda žila?
Možná Highgarden. Musím ale přiznat, že by mě celkem lákal i sever, i přes můj celkový odpor k tamějšímu klimatu.
Třeba takové sídlo rodu Forresterů (z Game of Thrones: A Telltale Games Series) by mohlo sloužit jako poměrně dobrý příklad.

Které věci a místa bych ráda viděla? 
Čarostromy a stromy srdce v božích hájích na Severu. A Valyrii, protože, kdo by nechtěl vidět, největší a nejvznešenější město v dějinách známého světa. A lebky draků pod Rudou baštou. A vůbec samotné, živé draky, když už jsme u toho, ale kdo by nechtěl vidět draky, že jo...

Měla bych za společníka radši draka, nebo zlovlka?
I když mi to trhá srdce, asi bych šáhla po vlkovi. Přeci jenom se dá o dost líp vychovat a nebude mi tolik líto, že mu nemůžu dát tolik prostoru a svobody, kolik by si zasloužil.

Usilovala bych o Železný trůn?
Nope. I kdyby nešlo o poměrně krvavou záležitost, bohatě by mi stačila trocha zlata a zastrčený hrad, o kterém nikdo nemluví. (V tomhle jsme s Bronnem za jedno.)

A konečně.. Podle jména knih.. Death by ice or fire?
Fire. I mean. If I go down, I go down with style.

P.S.: Otázky jsou jen a jen vaše.. Máte na ně vlastní odpovědi? Pište do komentářů, či napište vlastní článek. Fantazii se meze nekladou!  (ノ◕ヮ◕)ノ

1 komentář:

  1. Koukám, že máme stejný vkus na postavy! :) Ale v tomhle seriálu je dost zúžený výběr, pokud zrovna neulítáváš na bad guys :D
    Nej postavy:
    Margory jsem měla taky z ženských postav nejraději - takový vzor asertivity s ryze ženskou energií. Pak Tyriona, z kterého se nakonec ukázal být tím nejcharakternějším.
    Nej scény:
    Tyrionův soud po smrti Joffreyho je pro mě stále jedna z nejsilnějších scén seriálu a jediná, kdy jsem měla doopravdy na krajíčku! Druhá nej(realističtější)je pro mě vřava boje při Bitvě Bastardů. Já moc na bitevní scény nejsem, ale tuhle jsem si pouštěla dokonce dvakrát s pocitem "To je vono!" :O
    Další postavy:
    Daenerys a Jon jednají tak naivně idealistický, že je těžký je vystát, ale zároveň pro ně nejde necítit slabost...Osobně jsem začala mít ráda Sansu až po tom, co se konečně probrala a začala jednat sama za sebe (v zásadě od chvíle, co kryla Malíčka po to, co zabil tetičku Lysu). Pojmenovala jsem po ní svojí kytku, která jako jedna z mála vydržela moji péči a dokonce vypadá, že jí svědčí. :D
    Nej(horší) smrt:
    Zregistrovala jsem, že Malíčkova smrt hodně lidí zklamala, ale mě uspokojilo jediný - že před smrtí naprosto uboze žebral o milost. Celý život se snažil vyšplhat po ostatních jako po žebříku a dostat se na vrchol jen proto, aby se v poslední chvíli sám ponížil do pozice, která mu skutečně náleží.
    Zato smrt Ygritte jsem Jonovi nikdy neodpustila, respektive jeho zradu vůči ní. (Docela by mě zajímalo, jak je to popsané v knize..no možná k ní jednou dostanu..) Vážně je to tvoje oblíbená smrt?
    Nejnenáviděnější postavy:
    High Sparrow a dlouho to byla Red Witch (well, I guess not any more o:)) A proč ti dva? Protože se vždycky budu víc bát zhoubné myšlenky nebo destruktivní vášně než meče nebo kuše.
    Shipování:
    Ze shipů mě bavil v poslední sérii Tormund s Brienne, tak jsem zvědavá, jestli to dopadne :D Jinak zdá se to jen měl nebo na to, čím je GoT tak známý, byla postelová scéna Dany a Jon žalostně strohá? Ale možná to bylo tím, že Kit prostě ani v téhle chvíli nedokázal vykouzlit jiný výraz. :D A ještě malá oprava v shipu Sansa a Sandor – Sandor je Ohař, ne? Nebo to bylo myšleno jako brother threesome? ;)

    OdpovědětVymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow