Film Channels

V kategorii YouTubers už jsme probrali video-blogy i hry, jedna moje oblíbená kategorie ale dosud zůstala neprobádaná. YouTube kanály zaměřené na kinematografii.

The Film Theorists

Existuje něco, co mě nadchne stejně dobře jako super dlouhý odborný rozbor game lore? Ano, stejně tak dlouhý odborný rozbor filmů a seriálů!
Pokud jsem měla původní channel The Game Theorists (o kterém jsem mluvila v předchozím článku) jen ráda, tak The Film Theorists jsem si úplně zamilovala.
Každý díl je podložen pádnými argumenty, a to ať už jde jen o spekulace a domněnky fanoušků, nebo o využití vědeckých faktů. (Například výše uvedená  teorie, že seriál The Walking Dead pomalu přichází o svou podstatu, neboť za chvíli už ze zombíků zbudou díky zcela přirozenému rozkladu jejich těl už jen ohlodané kosti a mastné fleky.)
Vypiplané teorie navíc, nejen, že dávají perfektní smysl, ale jsou i ohromně zábavné. Forma projevu, kterou tvůrce série MatPat pro svoje videa zvolil je totiž naprosto jedinečná a hlavně chytlavá. MatPat se nebojí používat humor jako svoji zbraň na cestě za slávou.
Na tomto channelu mě však mimo teorií zaujala i o něco méně výrazná série s chytlavým názvem Frame by Frame, kde se rozebírají nejrůznější filmové triky a kouzla za kamerou, které divákovo oko většinou nemá šanci jen tak spatřit.

Fav Film Theories: Jon Snow is THE KEY to Game of ThronesThe Game of Thrones Jorah TheoryFifty Shades of Grey Cult Theory, Marvel's Ant-Man Could KILL Us All!, The WALKING DEAD's Silent Killer!Neo ISN'T The One in The Matrix TrilogyHow to KILL DEADPOOL!How to SURVIVE the Hunger Games pt. 1 + pt. 2Harry Potter ISN'T The Chosen One? and just about anything really..

Fav Frame by Frames: The Camera Tricks of Game of Thrones, Star Trek, Not JUST Science Fiction?How Japanese Horror SCARES Us!How Disney Gives Us the FEELS!


Screen Junkies

Kdo by neznal Honest trailers, prostě klasika pro každého nerda a geeka. Jestli se totiž někdo dokáže se svojí kritikou trefit přímo do černého, jsou to Screen Junkies.
Ne jednou jsem u nich hledala inspiraci při psaní článků a to hlavně pro jejich humorné a přesto výstižné sumarizaci děje.
Naneštěstí takzvanými Upřímnými upoutávkami můj zájem o celý kanál končí. Přesto, že je na něm pravidelně publikována řada dalších sérií, nikdy mě plně neoslovily.

Fav Honest trailers (basically every singleone of them): Inside Out, Mad Max: Fury RoadGame of Thrones, The Lord of the RingsInterstellarKingsman: The Secret ServiceStar Wars: The Force Awakens, Captain America: Civil War, Star TrekDivergentThe Revenant, The Walking Dead: Seasons 1-3 and just about anything really..

Collabs: The LEGO MovieThe Amazing Spider-Man 2The Hobbit: The Battle of the Five ArmiesStar Trek Into Darkness


CinemaSins

Další zdroj přímo překypující filmovou kritikou. Na rozdíl od Screen Junkies, se ale v Cinema Sins zaměřují spíš na detaily, než na celkové vyznění.
Díky tomu jejich poznámky nejsou tolik štiplavé a urážlivé a mají tak menší potenciál zkazit vám názor na vaše favority.
Problémem pro pomalé čtenáře a méně zdatné angličtináře se však může stát rychlé komentování, neboť nabudou schopni vyrozumět, jakou špínu narrator na film právě vytahuje.

Fav Everything Wrong Withs


Honorable mention:
How It Should Have Ended

Přesto, že mezi moje top oblíbence tak úplně nepatří, je "Jak to mělo skončit" všeobecně známý kanál, a tudíž bych ho neměla úplně vynechat.
Jak napovídá sám název, HISHE je o alternativních koncích blockbusterů. Bohužel přispívání není moc časté a i humor se po čase dost ohraje.
Ze zkušenosti bych tak doporučila projít si pár videí pro představu a případně doplnění znalostí. And then just... Let it go.

Some other vids: Star Wars The Force AwakensStar Wars Revenge Of The SithJurassic WorldAvengers: Age of Ultron, Captain America: Civil WarGuardians of the Galaxy

P.S.: Sorry for all the sudden English, I couldn't help it.

1 komentář:

  1. Honest trailer-na ty vzdy rada kouknu :D a na to posledni musim doma kouknout ,diky za tip :)
    Melisinblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow