The story of how we went crazy

Rok uběhl a zase přišla ta krásná roční doba, kdy se brány Chotěboře otvírají všem nerdům, geekům, hráčům a dalším ztraceným existencím.
Můj následující úkol není o nic menší, než vám, co nejlépe a nejvěrněji, zprostředkovat mé zážitky z Festivalu Fantazie a přiblížit vám atmosféru, kterou tato akce účastníkům přináší.


Moje vlastní cesta do ráje začala v neděli a díky mojí soulmate, jsem nemusela ani autobusem, ani vlakem. Mohla jsem si krásně přispat a vyrazit až v devět s Petkou autem, až do Chotěboře, kde jsme zakotvily někdy kolem jedenácté. A nálada byla stejně jako vždy, vysoce nakažlivá. Bylo jedno, že jsme si nejdřív musely vyzvednout pásky na ruku (bály jsme se, že dostanem růžový... a hádejte jaký jsme dostaly? jo... ty neonově růžový.. meh..) a ubytovenky, atmosféra conu nás chytla ihned.
Na rozdíl od předešlého roku, tentokrát jsem byla prozíravější a koupila vstupenky i místa na Smetance pár měsíců předem a tak jsme se vyhly jakémukoliv čekání i dražšímu tarifu a po chvíli už jsme si mazaly do auta pro věci a šly se ubytovat.
Při všem mém štěstí jsme však měly třídu až v horním patře a tak mi vytáhnout můj obří kufr až nahoru dalo asi tolik práce jako hodinka v posilce. K naší nevíře, jsme po vytažení zavazadel zjistily, že někteří v naší třídě mají ještě půlnoc. No nebyly jsme zvyklé, a přespávání ve třídách pro nás bylo tenhle rok novinkou. Odhodily jsme si tedy věci hned u dveří a nechaly spáče spát.
Zbytek neděle jsme pak strávily poflakováním se u stánků s merchandisingem, plackama a přednáškama na ThroneConu.
Velice zajímavou přednáškou pro nás pak byla ta na Harry Potter linii, pod vedením Ness, která nám představila Příšerné páry ve fanfiction. (Poprvé jsem se dozvěděla i o mimo fandomovém shipování Hitlera s Ježíšem.. A že to bylo vážně nakažlivé... Otestujte svoje nervy zde... Doporučuju v 2:49 prostě zastavit a dál už nepokračovat... pak už je to moc...)
Dále jsme jen ze zvědavosti nakoukly na PoníCon, ze kterého jsme nakonec odešly (zklamaně a bohužel bez plakátů..) a šly místo toho na Nedělní večerníček Barda Beedleho, kde jsme se nasmály jako nikdy (létající kůň zůstane v našich srdcích..)
Pak jsme se vrátily zpět na Smetanku a šly spát. Spánku se nám sice moc nedostalo, ale no... spát jsem tam nepřijely, takže jsme to nějak přechodily (tedy Petka se zdála celkem v pořádku, to jen já jsem lehký spáč a tak mě chození ostatních budilo...příště si holt přibalím i špunty do uší...)

Druhý den, v pondělí ráno, jsme se vydaly na přednášku o GOT - Behind the scenes a následně navštívily další povedený kousek od Tess, Záhady Bradavic, kdy jsme si, ve vší úctě k good old JK, vyposlechly, jak Bradavice musí fungovat z větší části hlavně díky magii, neb jinak už by se nejspíš dávno zhroutily v základech. (Vážně, vážně povedená přednáška.. Tleskám!)
Pak jsme zkoukly Crossovery s Doctorem, zaskočily na Supernatural fan videa od Kolikokoli a od Ver a Nemix jsme se naučily, jak si velice vážně, ulovit svého Deana. A abychom nezahálely, tak jsme se stavily i na přednášce Marauders/Pobertové/Záškodníci, kde jsme se od Bruxy učily hovorit po slovensky.. (Já z Bystrohlavu jsem na tom byla ještě dobře, zato Petka, si na označení, které jsem jí zkrátka nemohla upřít, tedy pravý Slizolin, zvykala o něco hůř...) Načež jsme vyrazily zahrát si pár tanečních her (kde mi Petka to moje pošklebování pěkně oplatila) (nečekala bych, že někdo může vyhrát tolikrát za sebou..) a šly spát..

Třetí den, v úterý, jsme si přivstaly, já si vzala svůj cosplay Lenky (Well na tom jsem se zas tak moc nenadřela, ale... Měla jsem Jinotaj, brýle, vlastnoručně vyrobené ředkvičkové náušnice i korkový náhrdelník proti škrknám..!) a vyrazily jsme. Workshop - Sestav si svého Daleka (odtamtud mám i fotku... yaay budu slavná!)(haha..se nám trošku protáhl a tak jsme pak šly rovnou na oběd, po kterém jsme se rozdělily, já šla dospávat, zatímco Petka si vyrazila na Kreativní hrátky se žlutou rodinkou. Na hodinu jsme se potom sešly na Vyrobte si kluběnku. (Pro ty, kteří by snad nevěděli, copak to taková kluběnka je, (vážně takový jsou!) tak je to tvoreček, kulatý jako kulička, celý chlupatý, často v duhových barvách, který vcelku nedělá nic než bašstí, co mu přijde k dlouhému jazyku..)
Po hodince pak Petka nechala kluběnku kluběnkou, šla na SPN MUSICAL a vrátila se, když už jsem se svojí vlastní kluběnkou finišovala. Dál jsme chtěly zkusit Lukostřelnici (já jako zarytá fanynka, které ještě neposlali její vlastní luk, moje soulmate pak čistě z díky mému přesvědčování...), ta ale byla plně obsazená. Místo toho jsme tak okusily feels na Destliel maratonu, vedeném Pantherou, který jsem pro změnu opustila já a odběhla si na funny hodinku od Pana Dana aneb Mám teda koukat na ten S.H.I.E.L.D.? (Kupodivu se našli lidi, kteří to zvládli nedokoukat, takže se nespoilerovalo, ale i tak jsem si to užila..) Na SeriesCon jsme se pak vrátily na Seriesconový Whose Line Is It Anyway!, kde jsme se také náramně pobavily (ach ty nezapomenutelné chvíle na Titanicu...) A následující hodinku jsme si šly poslechnout poslední, speciální Úterní večerníček Barda Beedleho, kde nám poslední bajku nepřečetl nikdo jiný, než samotný a obávaný Vašek Pravda.

Čtvrtý den, ve středu, jsme si naopak přispaly a jako první jsme šly až na Fantastické a magické od Kolikokoli, kde nás trochu překvapila skutečná náplň přednášky (já však dostala úžasný typ na knížku pro mojí kariéru psychologa, tak si nemůžu stěžovat..), dál na Cestování po stopách BBC seriálů od Ziiny, kde jsem rovněž pobrala plno supr vědomostí a na Narážky ve filmech a seriálech. Bohužel pak na Kterak zabít sitcom, jsem se málem pohádala s přednášející Eli, když mi urazila moje milované The Big Bang Theory. Což jsem ale rychle zapomněla na úžasné přednášce, Shipujeme v Merlinovi trochu jinak od Broodyho, ze které jsme však musely odejít pár minut před koncem, abychom stihly promítání znovuzrozených X-menů.
A ti byli báječní, stejně jako spolu-diváci, kteří poctivě tleskali při vtipných scénách i komixových narážkách, navíc před potitulkovou scénou odešlo jen asi deset lidí (takže vážně tleskám všem Marvel fanům!)
Den jsme pak završily velkou Glee party, kam jsme sic přišly hodinku po začátku (takže jsme neviděly vystoupení. :´/ ), zatrsat jsme si ale stejně stihly.. (Nevěřila bych, že se to kdy stane, ale opravdu... Na svojí první diskotéce“ jsem nebyla ta divná! ♫Aneb I'm a dancing queen young and sweet only seventeen♪ )

 Náš poslední, pátý den, čtvrtek jsme pak strávily poflakováním se u deskovek, Malováním hennou s Applejack a Multifandomovým soubojem slashů, kde jsme se pobavily nejen u transformerů a pokémonů (Brock and Ash.. My new OTP!) , a který jsme bohužel nestihly do konce (takže vítěz nám zůstal neznámý.. ale stále věřív v sílu pokémonů), neb jsme se musely s Chotěboří rozloučit a vydat se na cestu do našich skutečných domovů (well nebudu zapírat, že moje pohodlná postel už mi chyběla.. asi nějak takhle...)

Sooou, kolem a kolem, tenhle ročník se sice zrovna nevyvedlo počasí (příště si přibalím i něco do sněhu, to globální oteplování asi nebylo o počasí..)
Bylo to ale jedno, protože jsem si to stejně užila. Jako například, když jsme hrály hru Pět okurek,
a já to nepochopila jen kvůli tomu, že nikdo nevěděl, co je to štych, nebo když jsem svojí milovanou, ručně vyrobenou kluběnku, ztratila, jen abych jí pak později zas našla u kluků na stráži v Hale, na židličce s nápisem Fluffie.
FFko bylo jednoznačně super, jako vždycky. A za to děkuju všem ;) (Special thanks to Jack Frost cosplayer.. You made my day!)

P.S.: Příští FFko bude už dvacátý ročník, a já se ho chystám trochu okořenit. Plánuju totiž vyjít na světlo a představit vám i moje vlastní přednášky! Tak se těšte zase za rok, a do té doby: Live long and prosper, kids!

6 komentářů:

  1. Příští rok se snad dostanu, loni ani letos to nevyšlo kvůli plánům s kamarádem v Itálii, což mě dost mrzí :D I když bezkonkurenčně nejlepší část loňskýho FF (Pitch PerFFect!) jsem viděla u Charlie a o tom, co mi uniklo letos, mě snad nějak informuje taky. Jinak na tvoje přednášky se budu těšit, pokud teda nebudeš přednášet výhradně o SPN, protože ať mě přemlouvá kdokoli, k tomu se prostě nemůžu dokopat... hlavně že jsem rozkoukala Pravou Krev, tyjo. :D Taky bych přednášela, ale se vším tím co musím stíhat ve školním roce (protokoly, klauzury, exteriéry, testy a k tomu ještě dramaťák a scénáře) to nějak na chystání přednášky nevidím :c Každopádně jsem ráda, že jste si to s Péťou užily :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Pitch PerFFect jsem taky viděla jsem od Charlie, ale stálo to za to... :3
      No a o SPN zatím nic neplánuju, ale už mám připravenou přednášku na FitzSimmons (z Agents of S.H.I.E.L.D.) Taky asi udělám Frozen sing-along a Fandom Bombu (jestli znáš tuhle http://www.hravy-svet.cz/tik-tak-bum/d-71298/ tak vlastně to samý, ale jen s fandom slovama..) A dál uvidíme, jestli mě ještě něco časem trkne :D
      Já to chápu, taky jsem to tenhle rok nestíhala, i když jsem hrozně moc chtěla přednášet... Ale na příště už to mám předpřipravený, tak si myslím, že to s časem nebude tak strašný... :D

      P.S.: Díky, třeba se příště potkáme, třeba na PragoFFestu?

      Vymazat
    2. FITZSIMMONS OMFG já musím příští rok na FFko <3 :D Jinak hru neznám, ale vypadá to zábavně, no a PragoFFest se uvidí, no, buď budu tam, nebo pojedu do Říma, podle toho, jak se domluvíme s kamarádem, kterýho už jsem fakt HODNĚ dlouho neviděla, ale ráda bych zašla aspoň na jeden den. Na WhoCon do Brna asi nejedeš, že? Já nějak pořád nevím, jestli tam, nebo na 4Fans, možná to nakonec dopadne tak, že jeden den v Brně a jeden den v Praze, i když přeci jen Praha je pořád blíž plus možná přijedou dva mí oblíbení YouTubeři, takže jak se znám, tak se budu rozhodovat nějak "operativně" dva dny předem, eh. :D

      Vymazat
    3. Hehehe.. To su ráda, že to taky někdo shipuje :D Ještě to hodlám updatovat na konci 2.série a pak tradá na FF.. :D
      Nn na WhoCon nepojedu a na 4Fans jsem tedy taky ještě nikdy nebyla... o_O

      Vymazat
  2. Já teda děkuju za pochvalu, ale dovolím si drobnou opravu - Příšerné páry ve fanfiction byly moje dílo, Tess tyhle věci vůbec nečte, takže nebyla zcela jistě ani v publiku. Zn.: sníží-li se mezi dvěma přednáškami délka vlasů o půl metru a výška o hlavu, nebude to stejná přednášející ;-)
    Zdraví Ness

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Božínku, jsem to ale matla.. Vážně moc se omlouvám, hnedka to opravím..! (A to jsem si myslela, že mají v programu chybu!) No to je tak, když recenze píšu z paměti (která mi už, jak je vidno, moc dobře neslouží)...

      Vymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow