Vlogging channels

Přesto, že takzvaní YouTubeři jsou poměrně silná konkurence pro ty z nás, kteří se nechtějí ukazovat na kameru, ani mě se nepodařilo ubránit se jejich šarmu. Rozhodla jsem se tedy založit novou rubriku a v ní vám postupně představit svoje oblíbence.
Dnes bych vás ráda seznámila s mými největšími favority z oblasti video blogů.

Dan Howell (danisnotonfire)
Bio: Anglie, 24 let, na YouTube od roku 2009.

Dan je podle mě ukázkovým příkladem ideálního vloggera, neboť má přesně to, co u takových lidí hledám.
Myslíte si, mix videí o životě nějakýho kluka, co na tom může být? Ale v tom je právě to kouzlo.
Dan má zkrátka talent, že i obyčejné věci, které se jednou v životě stanou určitě každému z nás, umí podat velice svérázným a hlavně humorným způsobem.

(My many) Other fav vids: Fandoms, Fictional friends, SPOILER ALERTI Will Go Down With This ShipI talk to myself, Existential CrisisThe Story of My HamsterMy Greatest FearIronic AppreciationPSYCHO THOUGHTS


Phil Lester (AmazingPhil)
Bio: Anglie (Danův spolubydlící), 28 let, na YouTube od roku 2006.

První, co o Philovi musíte vědět, je fakt, že je to nejroztomilejší zlatíčko na světě.
K jeho videím si možná (stejně jako já) budete hledat cestu o něco hůř než k těm Danovým, protože jsou o trošku víc osobní a někdy i maličko trhlé. Jeho milá povaha se vám ale rychle dostane pod kůži a za chvíli už máte pocit, že Phila znáte celé roky.
Phil je navíc velmi kreativní a neustále vymýšlí nové nápady pro svoje videa, které se pak často stanou hitem internetu a opakuje je po něm celá řada YouTuberů. (Z mnoha jeho původních nápadů můžu jmenovat například The 7 Second Challenge, Tumblr tag, Toilet tag...)

Other fav vids: I SMASHED 3 MIRRORSTrapped in my Jeans!, PHIL IN THE CLUBSmoking Fail!Why I was a weird kid 3!


Dan a Phil společně

Ne výjimečně, spíš velmi velmi často, se tihle dva objevují ve videích spolu. Protože jsou to dobří přátelé a spolubydlící, hodně často jim ten druhý asistuje, nebo rovnou dělá "hosta".
Už od doby, kdy se potkali, (tedy od roku 2009) vydávají každoroční, společné video Phil is not on fire. Mimo to si založili i společný YouTube channel, DanAndPhilGAMES, o kterém budu mluvit v příštím YouTubers článku a aprílový DanAndPhilCRAFTS s jedním jediným videem (Squareflakes) a více jak 300 tisíci odběrateli.

Other fav vids: A Day in the Life of Dan and Phil in JAPAN!, DAN AND PHIL JAPAN HAUL!A Festive Day in the Life of Dan and Phil!, Dan and Phil vs. Tumblr


Rebecca Brown (Beckie Jane Brown)
Bio: Anglie, 22 let, na YouTube od roku 2007.

Beckie byla jednou z prvních YouTuberů, které jsem followla a to hlavně pro její úžasnou angličtinu, milou, přátelskou povahu a celkový pocit, že bych si s ní určitě moc dobře rozuměla, kdybych jí někdy potkala v reálu.
Beckie byla a už nejspíš vždycky bude, jedna z mých nejoblíbenějších vloggerů. I když mám moc ráda Danovi a Philovi videa, Beckie je pro mě něco víc. S ní mám zkrátka pocit jako by to byla moje nejlepší kamarádka. Díky jejím vlogům se necítím v životě tak ztracená, nebo alespoň vím, že na to nejsem úplně sama.
Když jsem jí před rokem začla sledovat, dělala často názorová videa na vše možné, teď se vzhledem k úbytku času uchýlila k haulům a trochu chaotičtějším videím o jejím životě. Přesto, že je v poslední době už moc nepřidává, dají se mezi jejími staršími videi najít i vlogy o seriálech, filmech a jiných fandomově zaměřených věcech.
Pokud Beckie začnete sledovat, určitě byste měli vědět, že od dětství trpí takzvanou trichotillomanií, (Což znamená, že většinou, když je ve stresu, nebo má depresi, má tendenci si vytrhávat vlasy.) se kterou bojuje dodnes, i přesto, že to na jejích videích na jejím prvním kanálu není vždy vidět.
Na videa o trichotillomanii a jejím vlastním boji s ní vede speciální kanál na YouTube s názvem TrichJournal. Tam přidává poněkud hlubší myšlenky a celkově depresivnější obsah, který nechce na svém hlavním kanálu.

Other fav vids: Lights And Happiness, Get Your Hands OffSITC 2015, MY GOOD NEWS!Film Festival


Troye Mellet (Troye Sivan)
Bio: Austrálie, 20 let, na YouTube od roku 2007.

Možná si myslíte, že je jednoduchý vybrat jedno hlavní video ke každému YouTuberovi. Tak já vám něco řeknu.. Troye jich má tolik, že je téměř fyzicky nemožné vybrat to absolutně nejlepší.
Troye je vlastně taková YouTube celebrita, téměř jako, můj už ne tak oblíbený, Tyler Oakley, se kterým má však velmi dobrý vztah a často s ním dělá různé collabs. (1D TATTOOS WITH TYLER OAKLEYThe Tumblr Tag Challenge)
Samozřejmě Troye je teď kromě jeho starých (mých nejoblíbenějších) vlogů, hodně známý i pro svou krátkou hereckou kariéru a zbrusu nové album Wild. (Podle mě jsou ale velmi povodené i některé jeho starší kousky, jako například We're My OTP.)

Other fav vids: SEXY YOUTUBERSSUMMER EXPECTATIONS VS REALITIESThe 10 Best Life Tips You Will Ever ReceiveWHAT DO YOU DO AT 3AM? ;)THOUGHTS IN THE SHOWER


PJ Liguori (KickThePJ)
Bio: Anglie, 24 let, na YouTube od roku 2007.

Upřímě? PJe jsem followla hlavně kvůli jeho angličtině (I know, shame on me!) Ne všem jeho videům a vtipům rozumím, ale jeho angličtina je tak příjemná na poslech, že se prostě nedalo nic dělat, musela jsem si ho přidat.
Prvním videem, které jsem od něj viděla bylo MONSTER HUNTING ADVENTURE a jak se můžete sami přesvědčit, přesto (nebo možná právě proto) že je PJ takový zvláštní, si člověka prostě dokáže získat.
Navíc pro lidi, kteří jsou víc umělecky založení než já, PJ dělá vlastní krátké filmy so... Go ahead see if you like them!

Other fav vids: THE CORN CHALLENGEDIY CLOUD LIGHTOffice Space


Carrie Hope Fletcher (ItsWayPastMyBedTime)
Bio: Anglie, 23 let, na youtube od roku 2011.

So Carrie. Výjimečně Angličanka, kterou jsem nefollowla kvůli jejímu přízvuku. Carrie popravdě není ani tak vysoko na žebříčku mých top YouTuberů, můj zájem si ale vysloužila hned z několika důvodů.
No. 1: Carrie jsem followla díky jejímu videu WHY HAVEN'T I BEEN KISSED YET, protože jsem byla v té době hodně emocionální (hlavně, když přišla řeč na vztahy) a Carrie v tom videu řekla přesně to, co jsem potřebovala slyšet.
No. 2: Carrie je herečka a zpěvačka. (A já naprosto miluju její písničku Boys in Books are Better.) 
No. 3: Carrie je mimořádně roztomilé, hodné a inspirativní stvoření, které si zkrátka zaslouží pozornost.

Other fav vid: Let's Talk About Sexual Health: Getting Tested

8 komentářů:

  1. Beckie0 jsem přestala sledovat, protože až moc zmiňuje svou nemoc. Vážně snad v každé druhé větě a začalo mě to štvát. oO Carrie je zlatíčko, díky ní jsem začala koukat i na jejího brášku Toma - je to strašně cute rodinka. :)
    Dan a Phil je samozřejmě top! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím, když Beckie zmiňuje svojí trich, ani mi to nějak nevadí. Je to její součást a i tak jí mám ráda
      ¯\_(ツ)_/¯
      Carrie má bráchu YouTubera? To jsem nevěděla! ◕o◕ (Budu muset zkusit...)

      Vymazat
    2. Já to asi vidím z pohledu toho, že jsem taky nemocná.. Prostě mi to připadá jako litování, ale to je jedno. :)

      Jo, Tom se jmenuje a lidi si ho pletou s Tomem Feltonem. :D Jinak on je i v kapele.

      Tyhle jsou moji ňuníková: http://anniesdiary.hikaru.cz/youtube-british-vlogers-britsti-video-blogeri/

      Vymazat
  2. Máš teda pěknou řádku oblíbených vloggerů :) Já zahraniční scénu nesleduji vůbec, vlastně jen výjimečně koknu na nějakého to video českého nebo slovenského vloggera :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky, že si je střádám už nějakou dobu (◕ω◕) Učím se na tom anglicky, takže i tím je to pro mě velké plus..
      Tak nějaké Čechy bych u sebe snad taky našla.. Vlastně si mi vnukla výborný nápad!
      Když by byl zájem, mohla bych je dát dohromady a udělat jednotný článek o české komunitě na YouTube.. (。◕‿◕。)

      Vymazat
  3. Ach. Můj. Bože. Dan a Phil jsou zlatíčka (jako vážně, jak můžou lidi nemít rádi Phila? WHAT'S WRONG WITH YOU PEOPLE? DO YOU NOT LIKE TO BE HAPPY?) a Carrie úplně zbožňuju, protože je šíleně miloučká a úžasná a aaaaaaaaaaach :) Na PJe jsem začala koukat teprve nedávno a docela mě to mrzí, protože jeho hlas na mě působí stejně jako obří hrnek horký čokolády :)

    mimochodem, tipy na další youtubery, kteří by se ti mohli líbit:
    youtube.com/doddleoddle
    youtube.com/emmablackery
    youtube.com/lukeisnotsexy (dělá film podle knížky The Drowning of Arthur Braxton, která je skvělá)
    youtube.com/cherry
    youtube.com/meowitslucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. RIGHT!?! Phil is such a sweetheart! *http://41.media.tumblr.com/e1f7fdf1a2adebc0466c275412e8f01e/tumblr_ns2rmnaJb11tak8hmo1_500.png*
      S PJem si vystihla naprosto přesně, on má prostě takovej sameťák.. Prostě vrrrrrrr.

      Jo, no Emmu Blackery znám, ale úplně mi nesedí. Zkusila jsem několik videí a občas k ní zajdu, ale odběr přihlášenej nemám. Od doddleoddle mám jednu písničku! (What's the worst that could happen)
      (。◕‿‿◕。) Ostatní neznám, ale slibuju, že to napravím! ✧・゚: *✧・゚:* \(◕‿◕)/ *:・゚✧*:・ ゚✧

      Vymazat
    2. @karolina Díky tobě jsem objevila ty dva..a další youtubery! ♥

      Vymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow