The Girl Who Leapt Through Time

Že cestování časem je otřepaný, dávno vyčerpaný námět?
Tak to račte dále ať vás mohu vyvést z omylu.

Makoto Konno, dívka s krátkými, věčně rozcuchanými vlasy, je středoškolačka v malém městě. Není zrovna moc šikovná a ani nemá nejlepší známky, má ale své dva kamarády se kterými proplouvá životem. Jako každý člověk má své dobré i špatné chvíle. Jednoho dne se jí však život převrátí naruby, když zjistí, že dokáže skákat zpátky v čase.

The Girl Who Leapt Through Time je anime klasika ze studia Madhouse. Kdo by ale čekal klasiku tak, jak jí známe my, moc by se spletl. Tenhle kousek totiž rozhodně není obyčejný.

Abych řekla pravdu, po grafické stránce, tahle perlička zrovna neexceluje. I když to není nejhorší, devět let je v historii animece celkem dlouhá doba a já jsem velmi zmlsaný divák. (To víte, Free, Kyoukai no Kanata, Hyouka, to je jako vejít do cukrárny..) A tak pro mě, v tomto případě, bylo Toki wo kakeru shōjo (původní japonský název) menší dietou. Na druhou stranu mě velmi potěšila jednoduchá, příjemná hudba, která film doprovázela aniž by diváka rušila.
Navíc obsahově, se tomuto kousku podařilo naprosto úžasně vystihnout, jak by takové hraní si s časem doopravdy vypadalo v rukách normálního teenagera.
Ukazuje, že život žijeme jen jednou, a že žádný okamžik v něm se nedá opakovat stejně. A nic na tom nezmění ani schopnost skákat zpátky v čase.
Hlavní hrdinka, Makoto, veselá a kamarádská, trošku lehkomyslná a tvrdohlavá, obyčejná holka jako každá jiná, je toho zdárným příkladem.
Když dostane do rukou nadlidskou schopnost, všechno se zdá perfektní.
Test na který se nepřipravila? Žádný problém. Že to karaoke skončilo nějak brzo? Tak si dá repete! Co si ale počne, když se jí kamarád s něčím svěří a ona neví, jak se s tím vyrovnat? I když se vrátí zpět v čase, vzpomínky zůstanou a ani emoce jen tak nezmizí. A když má Makoto srdce na pravém místě a vždy chce všechno napravit? Tak začíná příběh O dívce, která proskočila časem.

10 komentářů:

  1. Tohle anime mám hodně ráda. :) Viděla jsem ho poprvé na Akiconu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akicon, jo? Ten ještě neznám, ale podle stránek vypadá dobře!! (*lepí si na čelo vizitku Otaku začátečník*)

      Vymazat
  2. Díky za tip, tenhle film neznám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě anime prostě nebere a věř, že už jsem ho zkoušela :D Každopádně pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ah... Tak to je škoda.. Ale chápu tě.. Kdysi jsem anime taky moc nemusela.. Vlastně mě japonská kultura vůbec moc nebrala.. Názor na něj jsem změnila až po několika dobře volených anime.. Kdybych si tenkrát nepustila Death Note, nevím, jestli bych k tomu teď měla stejný přístup.. Takže jo, chápu, anime není pro každého.. Přece jenom naše kultura to není... :D ;)
      Děkuju, že ses vůbec obtěžovala to číst :D :D Zkusím se juknout po něčem, co by ti příště udělalo větší radost :D

      Vymazat
  4. Niektoré anime filmy sú naozaj skvelé :) Videla som ich ale len pár :/

    http://simik3.blogspot.sk/2015/06/nails-1-glitter-nails.html#more

    OdpovědětVymazat
  5. eyyyy to vypadá hodně dobře, musím si na to najít čas a pustit si ho až se vrátm z FF :) jinak co se anime filmů týče, silně doporučuju cokoli, co vyšlo z produkce Studia Ghibli (Totoro, Princezna Mononoke, Cesta do fantazie...), jsou šíleně úžasný, ale když tak jmenuješ Free jako jedno ze svých oblíbených... MUSÍŠ SI PUSTIT HAIKYUU A KUROKO NO BASKET. Aneb jej, sport anime jsou guilty pleasure. Jinak mimo ty sport anime... Attack on Titan je skvělý.

    PS: Kdyby se ti nechtělo stahovat (a v případě, že o tý stránce ještě nevíš), všechny jsou online v HD na kissanime.com a existuje i stránka na jiný animáky (koukám tam na adventure time) kisscartoon.com :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó ano o Ghibli už jsem slyšela hodně.. Mám ale takový vtíravý pocit, že si u toho zase vypláču oči.. Takže čekám na vhodnou dobu.. :D
      Haikyuu a KnB mám už na seznamu a dokonce jsem se do toho chtěla pustit už tenhle víkend, ale popravdě, nevím, se kterým z nich mám začít... :/ :D
      Attack on Titan jsem zkusila, ale nějak se mi to nechtělo načíst, tak jsem to odložila na neurčito...
      Jinak z dalších skvělých anime teď skládám nějaké články, tak snad dám brzo vědět ;)

      P.S.: Ty stránky ještě neznám... Ale zas, jak tak koukám.. To bude všechno v angličtině, že? :/ Jestli jo, tak to asi nebude nic pro mě. Ne, že bych to nepřeložila, ale jsem docela líná a radši si to pustím s titulkama...

      Vymazat
  6. Nejlepší! Animace je sice chudší, ale podle mě tomu dává svojí unikátní atmosféru, kterou se jen tak ledajaké anime prostě nemůže chlubit! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Přesto, že jsem spíš na takové ty pěkné anime, nakonec jsem si na to zvykla.. Dává to vyniknout jiným věcem a já už bych to ani jinak nechtěla.. :D

      Vymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow