Into the Woods
(hide your children, shitstorm is coming)

(Whoa great graphics man..)
Into the Woods aneb filmové zpracování pohádkového muzikálu z roku 1987, určeného pro prkna Broadwaye (kde, podle mě, také mělo zůstat...) 
Říkám to rovnou, upřímně a ze srdce. Nemám a nikdy jsem nic neměla proti pohádkám. Dokonce nejsem ani nijak extra náročný divák. (Stačí mi málo..velice málo.. divili byste se, jak hrozně moc málo...) Ani tak u mě ale Into the Woods nemělo šanci.
Oceňuji, že se snažili dodržet klasické maličkosti zavedené od bratří Grimů (jako usekávání palců a nějaké ty vypíchnuté oči) Dokonce i kostýmy, grafika a vůbec celková výprava, mě celkem potěšily. Bez nějakého vyššího cíle, bez pointy, nebo ponaučení, (které by každý normální člověk v pohádce očekával) to ale všechno vyznělo naprázdno.

(I feel your pain, buddy..)
Nejdřív si půl filmu zvykáte, že se díváte na instantní pohádku čtyři v jednom, a když už jste s tím smíření, nastává plot twist. Od tohoto bodu už můžete o průměrném hodnocení jen snít a modlit se, aby to už konečně (a tentokrát doopravdy) skončilo. Místo happy endu na vás totiž čeká jenom hořká realita, která je navíc k předchozímu ději tak hloupě přilepená, že i po skončení titulků stále nevěříte tomu, že jste to opravdu viděli.

(Please, please, please.. Let this be the end!)
Zkrátka a dobře, tenhle kousek můžu doporučit jedině těm, kteří mají rádi zdlouhavá muzikálová čísla, nebo opravdu touží vidět Chrise Pina, jak si při úžasném výstupu trhá košili. Pro ty, kteří by se raději podívali na nějakou dobrou adaptaci, tu mám zcela jinou radu.
Jestli tolik toužíte po pohádkách, běžte si radši pustit první řady Once Upon a Time.

10 komentářů:

  1. Asi se opravdu budu řídit tvojí radou a půjdu si pustit Once upon a time :D

    OdpovědětVymazat
  2. :D Bylo to tak špatné že jsem nevěřila, že nemůže být nic horšího.....a potom přišel Jupiter Vychází :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, v tom divadelním podání by to možná ještě ušlo (viděla jsem z toho nějaký ukázky a tam to působila i docela vtipně..) Ale to filmový zpracování to prostě úplně zabilo..
      Jeeej o Jupiter Vychází jsem o už něco slyšela.. Jenže jsem si ty recenze přečetla předtím než jsem na to šla, a pak už jsem neměla koule na to, abych to fakt zkoukla.. Takže b̶o̶h̶u̶ž̶e̶l̶ bohudík nemůžu soudit z vlastní zkušenosti :D :D

      Vymazat
    2. Ahh,musím říct že jsem měla hroznou radost, když jsem narazila na svůj blog a viděla tu tolik recenzí na filmy, se kterými to cítím stejně----a potom jsem si povzdechla, když jsem zjistila že poslední články jsou z března :((( Už jsem tak nějak předpokládala, že to tu upadlo do zapomnění, ale tvoje komentáře i u mě na blogu mě přesvědčili o opaku :D

      Jsem moc líná dělat nový komentář že každému filmu a nevím, jestli by se k tobě dostaly, takže se pokusím všechno sesumírovat sem! :D Doslova jsem poskočila, když jsem četla ten koment u Daredevila, protože WEASLEY! i feel u, bro! Taky jsem ho jako záporáka měla hrozně ráda a mlátím hlavou do zdi, že jsem si dovolila ho v té recenzi nezmínit, takový masivní nedostatek. Shame on me!

      Pokud si dobře pamatuju, na 5 Centimeters Per Second jsem koukala s kamarádkou a obě jsem u toho řvaly :D Bylo to vážně dost depresivní, ale dalo mi nový úhel na svět. Toki wo Kakeru Shoujo je bezkonkurenčně moje srdcovka! Miluju ten film, miluju hrátky s časem a pokaždý u něj bulím :D

      Pokud jde ještě o seriály, koukala jsem že tu máš i recenzi na the 100, které jsem taky už měla možnost vidět. Nebyla jsem si jistá, jestli přežiju první řadu, ale nakonec jsem tomu dala ještě šanci a nelituju. Není to sice taková pecka, ale vyloženě mě to neurazila a navíc Bellamy \o/

      Tak a v neposlední řadě chci ještě přihodit pár slov k Kyoukai no Kanata, které jsem tu u tebe taky viděla, ale už se nedostala ke komentování :D Tohle anime ve mě zanechalo díru a moje emoční nevyrovnanost se dostala nový level. Ani nevím, co přesně mě u toho tak dostalo, ale byla jsem z toho nadšená a opět jsem si u toho pěkně pobrečela. Už se nemůžu dočkat, až bude venku pokračující film (teda pokud už venku náhodou není, dlouho jsem to zase nesledovala, achjo) :D

      Jestli se rozhodneš zase něco přidávat, určitě mě tu bude vídat častěji :D Haha ano, Mad Max mě vážně dostal, snažím se přesvědčit ostatní aby tomu dali šanci, ale pořád se nikdo nechce chytit :D Snad to bude lepší, až ten film bude přístupný na netu a všichni mi poděkují :D

      Vymazat
    3. No já jsem holt článkově dost neakční. Za ty dva roky, co to tu vedu jsem publikovala jen asi padesátku článků.. :D :D (Psala bych víc, ale občas mám pocit, že to tu stejně nikdo nečte a že si to píšu jen pro sebe..) Takže klidně komentuj každý zvlášť, jak jen to pro tebe bude pohodlnější. Aktivita blogu je momentálně 0% a já počítám každý komentář..
      Každopádně tvůj blog je super, úplně si podle toho sestavuju seznam, na co se ještě musím kouknout! :D

      Wesley... Ach Wesley... Takový potenciál... *http://nd06.jxs.cz/451/364/3de65cd4c7_101141646_o2.gif* Já ho pak zmíním v recenzi za nás obě... (Snad se k tomu někdy dokopu..)

      Pokud jde o anime celovečeráky, začínám mít pocit, že už jenom bulím... Skoro se bojím koukat na další...

      Hell yes! The 100 je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů.. Samozřejmě, že ten začátek je dost slabej, ale co jsem dokoukala druhou sérii, nemůžu si ho vynachválit :3 ( *aaggressively grabs Clarke, drags her to Bellamy and shouts at them to finally kiss each other..)

      Kyoukai no Kanata! Yay! Tak tohle je moje top. Viděla jsem zatím jen asi desítku různých anime, ale tohle mě chytlo za srdce.. Prostě nádhera (。◕‿‿◕。) Mimochodem ten film už vyšel, enem se ještě čeká na české titulky.. (*koukne na telefon s pozadím z právě zmiňovaného filmu* *soon, she whispers*)(http://media.kg-portal.ru/anime/k/kyoukainokanatamovie2/production/kyoukainokanatamovie2_1.jpg)

      No nakonec jsem se rozhoupala a rozhodla se, že až budu na Festivalu Fantazie, tak se na Mad Maxe juknu v kině.. Tak pak dám vědět, jak se mi to líbilo, až budu psát recenzi :D (By the way.. Doufám, že znáš Festival Fantazie..?)

      Rozhodně se budu těšit, až se zase ozveš! (*běží smolit další články* ᕕ[ᐛ]ᕗ )

      Vymazat
  3. Tahle pohádka se mi taky moc nelíbila.. Ti dva princové mi přišli hrozně ulízlí, hudební čísla taky nic moc, akorát ta "drastická" stránka se mi celkem líbila, že tam bylo i to, ale jinak jsem od toho čekala mnohem víc. A hodně mě zklamal výkon Meryl Streep - ve filmu jsem jí její roli nevěřila ani trochu a to jsem četla i takové názory, kdy ji někteří vychvalovali až do nebes.. Za mě taky nic moc

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som nechápala, ako môžu celý čas len spievať :D už ma z toho boleli uši aj oči :D kukla som si to kvôli hercom, nejakému re-tellingu a dobrým efektom a kostýmom, ale po štvrťke mi už bolo jasné, ako dopadne môj názor :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak! Měla jsem to naprosto stejně! Třeba ta úvodní písnička byla opravdu nesnesitelně dlouhá. Jediná, která se mi líbila, byla Agony (ach ten sarkasmus). :D

      Vymazat
  5. Myslím, že na Into the Woods je boží právě to, že to není klasická pohádka, ale parodie na klasické pohádky, od které prostě nejde čekat poučení a obyčejný happy end, jaký mívá pohádka běžně. Ani to ale není bezduché splácnutí několika pohádek dohromady, spíš taková konfrontace pohádek s realitou zpracovaná do vtipného muzikálu. Asi to není pro každého, ale já se třeba u Agony musím vždycky uculovat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska bych na to koukala asi i jinak. Je pravda, že mi jako pohádka moc nesedí, ale na některé písničky jsem si nakonec zvykla. Právě Agony se stala jednou z často pouštěných a dokonce i zpívaných (spolu s Steps of the palace od Anny Kendrick).

      Vymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow