I am such a moron

Jako všichni ostatní, tak i já jsem jen omylná lidská bytost. Většinou se chybám v Matrixu vyhnu, ale v případech, kdy už se jim vyhnout nedá, se stává, že mě zasáhnou silou o to větší. A to se stalo právě tentokrát.

Obyčejně doma používáme jen můj notebook. Je nejrychlejší a tak všechnu práci dělám výhradně na něm. A doteď nám to společně (mě a JARVISovi) (Ano pojmenovala jsem svůj comp podle Iron Mana...) klapalo celkem dobře a pro mě tak nebyl žádný důvod používat jiné počítače.. 
Avšak protože lidé, co řídí školství, si myslí, že těch mých pět hodin denně na notebooku je málo, i škola mi jednou za týden naservíruje dvouhodinovou ulejvačku v podobě počítačové informatiky.
Normálně dávám pozor a dělám, co dělat mám, nebo si ve volnu mezi tím, co ostatní teprve začínají a já už mám hotovo, scrolluju minutku (či deset) po tumblr. Když jsem tedy po několika měsících, konečně navštívila svůj blog i přes školní bednu, dostalo se mi ne zrovna milého překvapení.
Jedna z nejdůležitějších věcí, které na blogu mají upoutat pozornost, font nadpisů a titulků, nebyl zrovna takový, jaký jsem ho naposledy viděla u sebe na JARVISovi.
Místo fontu, který jsem dva dny hledala, a kvůli kterému jsem strávila hodiny svého drahocenného času, kombinováním barev a překopáváním nastavení, jsem totiž našla spíše cosi, co odpovídalo mentálnímu stavu dvanáctileté directionerky.
Určitě si dokážete živě představit moji reakci, která, jak je u mě zvykem, dosahovala téměř kvality muzikálu (jsem hluboce přesvědčena, že to vysoké WHAAAT? slyšeli určitě až v Austrálii...)(Hi Troye Sivan!)
V první chvíli mě napadlo, že by to mohlo být jen kvůli tomu pomalému načítání (však to znáte ty počítače ve školách nestojí za nic...) a nějakou dobu mi trvalo, než mi docvaklo, kde zakopaný pudl pochován leží.
Vlastně to bylo pár dní, než jsem si na to znovu vzpomněla a rozhodla se ověřit si předešlý objev. Ovšem jediné, co na mě čekalo, byl výsledek naprosto otřesný, na vlas stejný jako ten předešlý.
Zmocnila se mě hrůza, strach, vztek a panika. Co se jen mohlo pokazit? Vidí to takhle i všichni ostatní? A pak mi to došlo. Důvodem, proč můj blog vypadal jako naprostá sh*tka, nebylo pomalé připojení, ani neschopné prohlížeče (Yes I'm lookin' at you Explorer.. Go to your bedroom, make no noise and pretend that you don't exist!) Ve skutečnosti, byl na vině fakt, že na jiných počítačích, než byl můj JARVIS, požadovaný font nebyl v první řadě vůbec dostupný, neboť jsem nikde ve zdrojovém kódu nepoužila odkaz na něj.
Tudíž nikdo jiný než já, ten perfektní, dlouho hledaný a pečlivě vybraný font neviděl (a místo toho, TU CELÉ MĚSÍCE VYSELA TA PŘÍŠERA!!)
Bylo mi jasné, že se budu muset vrtat v nastavení html, a tak jsem povolala na pomoc všemocný Google. Čekala jsem, že se budu hodiny hrabat v neúčinných návodech, než konečně najdu něco, co mi pomůže. Pravda však byla opakem. Co mi chybělo k tomu, aby se ten font zobrazoval správně, ptáte se? Odpověď je vskutku prostá. Byla to jedna jediná, naprosto maličkatá, řádečka kódu, ne delší než průměrná věta, kterou zvládne čtyřleté dítě.. (Ano tak málo stačí na to, abych vypadala jako úplnej moron..)
Dalo by se říct, že pohádka skončila happyendem (drak princeznu nesežral, protože se zachránila sama...) A jediné, co nakonec, po mém kodovacím zásahu, vyšlo z tohoto příběhu pošramocené, bylo moje ego a nejspíš oči všech, kteří předtím měli tu čest můj blog spatřit.

Live long and prosper děcka a doufám, že se vám podobné chyby v Matrixu obloukem vyhnou.

12 komentářů:

  1. Oh, tak to je vážně nemilé :-D
    Kdyby aspoň nešlo zrovna o Comic Sans.. Naprosto chápu tvoji reakci/pocity! :-D
    Ale tak hlavně, že jsi to vyřešila :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :D (But it's ok 'cause now I know how to handle embarrassment.. :D )

      Vymazat
  2. Tak hlavně že už je to v pořádku... já většinu blogů čtu v mobilu, takže si takových kiksů většinou nevšimnu (můj mobil zvládá dva fonty, arial a courier, a všechno ostatní zobrazuje jako jeden z nich) :) Mimochodem když už jsi tak zmínila toho Jarvise... koukáš na Agent Carter? Jestli ne, je to chyba, kterou musíš rychle napravit! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No alespoň, že někdo to viděl celkem hezký :D :D
      Agent Carter? Jasně, že koukám! Jen mám trošku problém se v tom zorientovat. Po dvou dílech už jsem v tom měla polívku :D :D Ale Jarvise naprosto zbožňuju! (A Peggy taky! Má vážně zajímavý bojový styl.. :D :D )

      Vymazat
  3. Hehe, no hele na druhou stranu klobouk dolů tobě a tvé nekonečně trpělivosti. :D Nesnáším upravování blogu a už vůbec hledání různých html kódů. Obdivuju tyhle schopnosti, jsem v tomhle naprostej nešika. S mým blogem mi naštěstí pomáhá sestřenice, jinak by skončil se základním pozadím a záhlavím, které by k sobě vůbec nepasovalo. Takhle mi stačilo, když jsem jí nadiktovala, co kde chci a ona jako mávnutím kouzelného proutku všechno zprovoznila. Během chvililinky. :) Každopádně i tobě klobouk dolů! (BTW: líbí se mi tvoje poznámky v závorkách.) :)) www.justness.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no, většinou to končí tím, že upravím polovinu toho, co jsem chtěla a jdu se naprat práškama na bolest hlavy :D Ale jestli tě to nebaví, tak jsem zrovna našla článek, (odkaz tady) s návodem, jak si to upravit rychle a snadno.. (Tak kdybys měla ještě chuť se v tom vrtat)(Ale jinak máš náhodou moc hezkej blog ;) )
      (Btw díky! To je takové moje druhé já a vysvětlivky v jednom °u°)

      Vymazat
    2. Děkuju moc! :) Třeba konečně vymyslím něco i sama. :)
      Justness

      Vymazat
    3. Nemáš zač, přeju hodně štěstí! ;)

      Vymazat
  4. Skvělý článek, pobavila jsem se :D
    A Jarvis je mimochodem skvělé jméno pro notebook! :D Nebude vadit, že se inspiruju? Teda až jednou nějuaký notebook budu mít :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda potěším :D
      Děkuju :D Myslím, že to na něj vskutku sedí.. (I když původně to měl být Marvin.. Jako ze Stopařova průvodce po Galaxii... Ale chtěla jsem někoho s pozitivnějším přístupem k životu.. :D ) Klidně se inspiruj ;) Jarvis by měl určitě radost :D

      Vymazat
  5. Páči sa mi tvoj štýl písania, občas mi pripomínal mňa keď som písala herné recenzie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju (to si asi ještě budu muset přečíst.. °u°)

      Vymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow