Star Trek Into Darkness

Tak už jsem to viděla dvakrát. A ne, opravdu se mi to nezdálo, fakt to bylo dobrý. Vážně. 
Ten novej Star trekovskej svět se mi docela líbí, i když pokud jde o původní verze, nejsem už tak jednoznačná.
Každopádně film měl spoustu dobrejch hlášek, celou dobu bylo na co koukat, (ať už na herce, či vizuální afekty).
Všechno šlapalo, pokud tedy pominu prvotní bolest hlavy ze tři-déčka a od druhé poloviny filmu, téměř neutuchající sekundární potřebu nakopat Kirka se Spockem do patřičných míst, za všechny ty jejich pokrytecký žvásty. (A pak ten závěrečný "happy end", který by si zasloužil několikastránkový rozbor, který by pravděpodobně nesl název „Jak zlomit fanynkám srdce a zničit potencionální dobrou kritiku”...)
Pokud jde o příběh, jedná se o jednoduchou zápletku, která dospěje k "opravdu nečekanému" rozuzlení, přesně ve chvíli, kdy už v tom máte naprostej guláš a nevíte, kdo je na čí straně.
Další nevýhodou pro takové rozpolcené povahy jako jsem já je, že ten parchant J.J.Abrams, má až moc velký smysl pro humor a neodpustil si pár strašně *no homo* scének na téma Kirk/Spock. (Což v průběhu filmu způsobilo rozdvojení mojí osobnosti, když jedna část mého mozku tvrdila, že je to strašně sladký a ta druhá jí oponovala, že je to hlavně děsně teplý. A bohužel obě měli pravdu...)
Naopak velké plus pro mě byl, oproti předchozímu dílu treku, menší počet bojových scén a tím pádem víc místa pro rozvíjení postav (i když všichni kolem říkají, že neměli moc prostoru a mohlo se jim věnovat víc času... no nevim, kdo z nás má pravdu....) Někomu to proto možná mohlo připadat nudné a já sama, bez mučení, uznávám, že nejvíc jsem si trek užila až ex-post... (A to hlavně proto, že jako zastánce dobře propracovaných charakterů, mě zkoumání jejich duševních pochodů a drobných narážek na sebe sama, dokáže zabavit na celé týdny...)
Samozřejmě pro mě, stejně jako pro většinu Cumberbitches Cumberbabes, byl největším lákadlem nového treku Benny. (A abych byla upřímná, myslím, že hlavně kvůli němu se tolik holek zbláznilo do Star Treku, i přesto, že to propagátorské texty nechtějí přiznat..) Při sledování jsem se však přistihla, že vlastně slintám i ve chvílích, kdy po něm není ani památky. A tak došla jsem ke zjištění, že Star Trek stojí za to, jak s Bennym, tak i bez něj. 
Abych byla konkrétní, máme tu Antona Yelchina, taky se nám přímo nabízí Karl Urban, (alias sexy doctor) a bohužel nemůžu opomenout ani Chrise Pinea (Jima Kirka), kterého možná nesnáším až do morku kostí, ale holky po něm šílej, že by si toho nevšim jenom slepej.


Když už jsem u hereckých výkonů, musím ještě jednou (slibuju, že už naposled) zmínit Bennyho, který ze sebe, jako obvykle, vyždímal i tu poslední kapičku slz, aby vytvořil někoho tak úžasného, jako je Khan, který je v jeho podání sice bad ass, ale stále představuje padoucha s lidskou tváří.
A ať si říká kdo chce, co chce, ať už to oficiální anotace zmiňují nebo ne, já vím, že Khan není tak úplně jednoznačný zloduch a právě všechny okolnosti z něho dělají toho špatného. (Což je svým způsobem velmi podobné, jako u Lokiho, kterého všechny ty roky odstrkování a přehlížení dohnali k pomstě..)
No buď jak buď, Trek byl boží a jestli budou další pokračování, (jakože to vypadá, že budou...) tak si je určitě nenechám ujít... 

19 komentářů:

  1. Hmmm.. co máte všichni proti Kirkovi? Všichni sice v mém případě znamená dva lidé, ale znám tři lidi, kteří vyděli ST (a jedna ani ne) a jen jedna z nich/vás ho má ráda (ikdyž ona je zase extrémistka, která na něj tak ujíždí, že zbytek posátky skoro ignoruje. Já ho náhodou mám ráda. Sice už ho nežeru tolik jako, když jsem to vyděla poprvé, ale i tak. Asi si budu muset po miliontý pustit první díl (jelikož druhej jsem sice vyděla v kině, ale jinak nevík kde si ho pustit) a zauvažovat, proč by mě měl sr*t.
    A okolo tý úžasný posádky, Čechov(Yelchin) a McCoy (Urban) prostě válí, ikdyž se považuju za jednoho z mála fanoušků zanedbávaného Sulu. Vlastně, jediná postava, kterou moc nemusím je Uhura.. a to vůbec nevím, proč mě štve.
    Sakra, tenhle komentář je nekonečnej, ale když už jsem v tom, Sherley/Benny mě sice ke konci našval, když umřel Kirk (ale ona to vlastně technicky vzato, úplně nebyla jeho vinna, ne?), ale vzhledem k tomu až neskonale ujetýmu happy endu, jsem mu to celkem odpustila. Když nad tím člověk zapřemýšlí, tak úplně zlý nebyl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím... Já Kirka nějak nemusim... Nevadí mi, jen mi příjde... Blah... Nevím, jak to říct... Moc si věří? Já nevím...
      Já prostě... Chekov je takej šmudlík a Bones? Ah... Těžko mluvit.. Prostě nádhera... Sulu je taky fajnovej.. Nevím, jestli jsem zrovna fanoušek, ale rozhodně ho mám ráda... Uhuru taky zrovna nemusim... Je jako Kirk... Prostně nevim, jak to říct, ale nemám jí zrovna v lásce...
      Ah a Benny... Víš já jsem zastánce utlačovanejch zloduchů, takže jsem vlastně byla ráda, když Kirk zatřepal bačkorama (a následně zklamaná, že se z toho tak rychle dostal...)
      A ten konec... Přišlo mi to přeslazený, nereálný.. Divný... A navíc... Můj chudinka Benny v kryospánku... Když to tak vezmu, ani mi to nepřišlo, jako můj osobní happy end... Přišlo mi, že všichni z kina odcházej v dobrý náladě, jak to hezky skončilo, mezitím co já jsem měla chuť rozkopávat kontejnery a nevrle vrčet....

      Vymazat
    2. Aha, už chápu. Mě egoistický postavy nikdy moc nevadily.
      S tím zastáváním to chápu, já jsem zastánce práv chudáků nenáviděných záporáků. A nemyslím jenom takový ty..ee.. "typy". Myslím simpatický záporáky. Jako Bennyho, Lokyho atd. Založila jsem jednočlený fanclub i Sterlingovi a Chaosovi z Leverage a Crowleymu ze Supernatural. A ták dál, až do nekonečna.
      Jo a zastávám ještě práva vedlejších postav, takže mě drahá posádka děsně zajímá. Nejvíc mě štval Hobbit a to, jak děsně tam zanedbávali chudáky trpaslíky .__.
      Sakra, už zase rozjíždím monolog. A k tomu poslednímu, přiznávám, že ten konec byl dost divnej. Ne že bych chtěla, aby Kirk umřel, ale i tak to bylo divný. Hlavně jsem oslavovala, že se z toho posádka dostala bez úhony. Celej film jsem se o ně bála. Hlavně, když Bones odjišťoval to torpédo.

      Vymazat
    3. Tak to já jsem na ně strašně vysazená... Asi proto, že jim to děsně závidím...
      Leverage teda ještě neznám, ale Crowley je boží postava...
      Vedleší postavy... Blah... Co na to jen říct... Jsou mi sympatičtější, protože nemusej dělat, co jim autor poručí a můžou si tak zachovat nějakou tu svoji identitu, jestli chápeš...
      Trpaslíci... To je sorta sama pro sebe... Trvalo by roky, než by pro každýho udělali nějakou scénu... Ale pravděpodobně by to byla sranda...
      Jo za to jsem taky ráda... Nepřežila bych, kdyby se něco stalo mýmu ruskýmu slaďouškovi... Blah... Už taky plácám...
      By the way... Scéna na opuštěný planetě... Já byla akorát strašně odvařená z McCarol/McMarcus/ or how is it called... Ani jsem se o něj nestihla nějak strachovat...

      Vymazat
    4. Na Leverage se koukni, je to jeden z mích nejoblíbenějších sérošů xD Chaos je hnusnej šmejd, kterýho každej nesnáší a Sterling je zlejší a otravnější Crowley (dokonce ho i hraje stejnej herec xD). Ikdyž Crowley je ještě větší borec, jen mě naštval, když zabil Meganu ._.
      Sakra, tahle debata je nekonečná. Sorry, prostě musím odpovídat, když před tím něco napíšeš ty -__-"

      Vymazat
    5. Chápu...
      Yay... To abych nikdy nepřestala...

      Vymazat
    6. To neznělo moc nadšeně ._. No a jen tak mimochodem, nemáš skype?

      Vymazat
    7. Mimochodem, mám... :D Hned tři... :D

      Vymazat
    8. A kdyby to neznělo moc jako duchaplný proslov libovolnýho úchiláka, asi bys mi jeden z nich neřekla co? Všichni mí obvyklý chatovátoři mi odjeli na prázdniny a nemám si s kým povídat .__.

      Vymazat
    9. Klidně... Je to Melody-Storm-Comics-Lover...

      Vymazat
    10. To víš... Já byla vždycky antitalent na vymýšlení nicků... :D

      Vymazat
    11. Buď ráda, že neznáš nicky co já vymejšlela jako malá.. to by ses zasmála xDD

      Vymazat
    12. Tak to ty těm mým taky... Ujížděla jsem na Totally Spies... Docela jsem se nasmála, když jsem objevila svoje staré ICQ....

      Vymazat
    13. Já ujížděla na WITCHky.. to byli fakt perly xDD

      Vymazat
    14. Jo ty byli taky fajn... Ale to jsem ještě neměla přístup k počítači... :D

      Vymazat
    15. Mě ukecala starší sestřenice, co měla compjůtr, abych se přihlásila na jejich fanstránky. Trapas jako kráva -__-"

      Vymazat
  2. ja som šla s priatelom na tento film do kina,pretože strašne chcel..tak som šla..a páčil sa mi ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to tak strašný, jak by se mohlo na první pohled zdát.. :D

      Vymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow