Thomas William Hiddleston

Upřímně? Jsem Tomova fanynka už dost dlouho, ale z nějakého nepochopitelného důvodu nedokážu dost dobře ukázat ostatním, proč zrovna on je pro mě tak důležitý... No snad se s tímhle článkem dostanu zas o kus dál....

Well... Tom se narodil 9. února 1981 v Londýně. Charakterizuje ho jeho výška (188 cenťáků), velmi výrazné modré oči (které díky černobílé fotce nemůžete dost dobře ocenit) a charismatický úsměv (který naopak můžete oceňovat donekonečna). Sám o sobě tvrdí, že je snílek a rád se směje (a to velmi, velmi nakažlivě).
Chodil do The Dragon School v Oxfordu, načež pokračoval studiem na Eton College, navštěvoval klasická studia na Pembroke College, University of Cambridge a v roce 2005 vystudoval Královskou akademii dramatických umění.
Hrál na divadle a účinkoval v několika méně úspěšných filmech. Až v roce 2011 však přišla jeho průlomová role Lokiho ve filmu Thor, a následně i v celovečerním snímku Avengers.
Nejdříve ucházel o roli Thora, ale režisér později došel k závěru, že je na to moc chytrý a tak ho obsadil jako Lokiho, Thorova adoptivního bratra.

Někdy si člověk není jistý, jestli Tom hraje Lokiho, nebo Loki hraje Toma.


Tom sám říká „He is a photo negative of who I am.... His mind is a box of cats. But I love him...” i přesto (nebo naopak právě proto) jsou on a Loki úzce spjaté osobnosti.
Tom udělal z Lokiho, místo obyčejného padoucha, tragickou postavu s bohatým vnitřním životem a to se na něm nutně podepsalo. Výsledkem toho pak vznikl Tom, jak ho známe dnes, tedy spíš bájné stvoření, než lidská bytost.
Proč tyhle žvásty? Protože Tom není jen krásná tvářička, je vlastně všechno, co by holka mohla chtít (tedy alespoň z mého pohledu). 
Je vtipný a nikdy nikoho neuráží, aby vypadal lépe. Je to pravý gentleman a má opravdu rád své fanoušky.
Tom stvořil Lokiho jako zloducha s lidskou tváří, vytvořil obraz někoho, koho dokážeme pochopit a politovat. A díky tomu získal nejen kopu fanynek, ale taky důležitou životní zkušenost.


Tom si zahrál dost dalších rolí, (mimo mého milovaného Lokiho) které jsem si oblíbila. Mezi ty nejlepší patří rozhodně kapitán Nicholls z War Horse (aneb další uchvacující postava přinášející feels, tentokrát však v uniformě) a Prince Hall/ Henry V. z The Hollow Crown (tentokrát bez uniformy...if you know what I mean....) Pak tu máme ještě Francise Scotta Fitzgeralda z naprosto úžasné Midnight in Paris (kde mě teda Hiddles naprosto zabil...)
A konečně ještě nás čeká Only Lovers Left Alive, kde si střihne upíra Adama.....

Filmografie:
2008 Wallander, Miss Austen Regrets/ Smutky slečny Austeové
2010 Archipelago
2011 Thor, Válečný kůň/War Horse, Půlnoc v Paříži, Bezedné moře/ The Deep Blue Sea
2012 The Avengers, The Hollow Crown
2013 Only Lovers Left Alive, Thor: The Dark World, The Black Wings Has My Angel

Žádné komentáře:

Okomentovat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow