Shirtinator
(making my own fan-themed shirt)

Ruce nahoru, kdo někdy chtěl speciální potisk na tričko a nemohl ho sehnat! Já vím, já vím, to by nás bylo... Od těch, kteří nesehnali dobrou kvalitu, přes ty, kteří nenašli svůj fandom, až po ty, kteří prostě chtěli být o něco originálnější a masová výroba jim to neumožnila.
Pro takové z nás, kteří si chtějí splnit svoje sny o vlastním potisku, existuje Shirtinator.cz.
Jako bloggerka jsem měla tu možnost s Shirtinatorem spolupracovat v rámci akce Tričko pro bloggera. Díky tomu vám teď mohu ukázat, jak to na Shirtinatoru chodí.

Výroba vlastního trička začíná jeho výběrem. V nabídce je několik desítek možných střihů, materiálů a barev. Samozřejmě doteď jsem mluvila jen o tričkách. Na Shirtinatoru si ale člověk může vytvořit třeba i mikinu, přívěsek na klíče, hrneček, polštář, nebo například kryt na telefon. Škála produktů je opravdu rozmanitá.
Když si vyberete, přichází na řadu úprava vzhledu. Můžete použít některý z již hotových motivů, nebo si nahrát vlastní. Okořenit si svůj návrh můžete i textem. Obojí je plně editovatelné. Motivy si smíte ozvláštnit různými efekty (takhle například vypadal droid BB-8, když jsem si s ním hrála v editoru) a text si napsat třeba ve stylu děravého sýra. Shirtinator také nabízí několik druhů potisku, takže můžete mít motiv třeba plyšový, nebo vyšívaný. Výsledek záleží jen na vaší kreativitě.

(found on this site)
Jak jsem vytvářela svoje tričko já? No nejdřív jsem si ujasnila, co bych na něm chtěla mít. (Jaký fandom, jakou postavu, budu chtít i nějaký text? Toť otázka..) Následně jsem udělala rozsáhlou pátrací akci napříč internetem. Když jsem konečně našla, co jsem potřebovala, obrázek kapitánky Phasmy z nejnovějšího dílu Star Wars a symbol First Order, dala jsem se do práce.
Je samozřejmé, že pro co nejkvalitnější potisk je potřeba, co nejkvalitnější motiv. A to jste právě vyhráli jackpot, protože to bych nebyla já, abych na to neměla svoje programy.
Waifu2x dělá divy na počkání. Z mé Phasmy s parametry 600 na 800 pixelů udělal úctyhodných 1600 x 2200 bez jakékoliv ztráty. Ne pro všechny typy obrázků funguje waifu stejně, pokud máte ale vektorový obrázek jako jsem měla já... Ding ding, můžete slavit!

Následoval samotný výběr trička. Protože nemám ráda upnuté věci a nechtěla jsem ani žádný další černý kousek do své skříně, zvolila jsem si triko Ultimate Look v šedém melíru.
(Crush The Resistance! Join The First Order.)
✧・゚: *✧・゚:* \(◕‿◕✿)/ *:・゚✧*:・ ゚✧
Hned, jak jsem nahrála vylepšenou Phasmu i symbol, začla jsem si hrát s vzhledem a umístěním. (Díky Bohu, Creator, ve kterém se trička tvoří, ukazuje, když je obrázek zarovnán přesně na střed, takže s tím jsem si starosti dělat nemusela. Stejně tak s ukazatelem kvality potisku ve formě hvězdiček, který měl samozřejmě plný počet..) Oba dva obrázky vypadali dobře i bez přidaných efektů navíc, tak jsem je nechala, jak byli. Čeho jsem ale (s ohromnou radostí) využila, byla možnost nechat motivu odstranit pozadí, což mi ušetřilo hafo práce.
Phasmu jsem si v celé její chromové kráse dala na přední stranu trička a podstatně menší symbol First Order na záda.
Poté už jen stačilo všechno pečlivě překontrolovat (hlavně efekty, barvu a velikost), vyplnit objednávku a bylo hotovo.
V mém případě šlo o dodání kurýrem a platbou vkladem na účet. Možné je však i doručení na výdejní místo Uloženky a platba přes PayPal, platební kartu, dobírkou či E-kontem.
Doba dodání se liší podle zvoleného dodání a platby. Pokud volíte kurýra a platbu dobírkou můžete mít svůj potisk doma do 5 pracovních dnů.

Já už se na svoje tričko těším, mělo by přijít do plánované Star Wars akce příští sobotu. Co vy, uděláte si taky jedno?
Come to the Dark Side, kids, we have cookies!

3 komentáře:

  1. Hohoho! Tak to vypadá suprafantasticky! :D Phasmu bych si klidně dala na tričko i já, protože, přiznejme si, je fakt cool (a má hustý brnění, který aspoň neni z plastu :D). Jsem docela zvědavá, jak tričko bude vypadat. Což mi připomíná, že mám žalostně málo fandom triček (ve sříni mi pláče jen samo samotinké Doctor Who t-shirt, fňuk). Anyway ta stránka na zvětšování obrázků je dobrej tip, o tom jsem ještě neslyšela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Phasma, moje Iron Lady :D Jen doufám, že v ep. VIII dostane víc screen time... :/
      Tričko už došlo a vypadá fantasticky, ještě bude jeden článek ;)
      Spoustu triček si můžeš udělat doma sama např. pomocí foukacích fix, ale samozřejmě tištěný potisk to holt není :D
      Jo jo waifu je v podobných případech docela záchrana, našla jsem jí asi před půl rokem jen tak náhodou na tumblr. :D

      Vymazat
    2. To by teda mohla!
      Jelikož jsem docela DIY fanatik, tak jsem tričko udělej-si-sám už zkoušela (nažehlovací papíry), ale není to ono... když nechceš investovat skoro tisícovku do pořádných průhledných nažehlovacích fólií, tak se to bohužel za chvíli sloupe nebo ztratí barvu... Ty barvy jsou mnohem lepší, dělala jsem si pár tašek a zatím to drží bezvadně. Příště fakt budu muset už udělat nějakej ten fandom motiv, i když teď si brousím zuby na offiko tričko Arrowa, ale pořád váhám :D.

      Vymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow