Gaming channels

(Updated recently to add some more favorite vids.)

Abych řekla pravdu dřív než si o mě uděláte nějaký obrázek.. Nikdy jsem nebyla žádná extra fanynka do her. Až s poslední dobou jsem zjistila, že některé z nich dokážou zaujmout i něčím jiným než jen grafikou a možností vybít si zlost při krvavých soubojích. To, co mě přilákalo ke sledovaní byla jednak možnost odreagovat se, ale také úžasný nový svět game lore. Hry se za posledních pár let dost změnily. A já s nimi. (I přesto, že stále úspěšně ignoruji dějovou linku World of Warcraft a League of Legends....)
A tak, abych byla schopna udržet krok s novými hrami a přitom nemusela zruinovat svojí peněženku, přistoupila jsem na nejschůdnější řešení. YouTube a gaming channels.

Mark Fischbach (Markiplier)
Bio: USA, 26 let, na YouTube od roku 2012.

Jak už jsem zmiňovala výše, k Markovi jako Let's Playerovi bych si normálně hledala cestu asi jen těžko. Osud tomu však chtěl, ještě předtím, než jsem našla Marka, zamilovala jsem se do hry Five Nights at Freddy's (a to hlavně do jejího game lore..) A protože jsem chtěla o tomhle internetovém fenoménu a jeho ději vědět víc, začla jsem hledat nějakého schopného let's playera, který by byl ochotný mě provést kompletním zákulisím hry. Většina lidí, prostě jen hrála hru a nedávala pozor na maličkosti, které mě na celé věci zajímali ze všeho nejvíc. Pak jsem konečně našla Marka.
Díky jeho let's playi Five Nights at Freddy's 3, jsem zjistila, že je mi příjemné, jakým způsobem hry komentuje. Navíc Mark jako jeden z mála dokázal ocenit drobnosti, které hru dělají tak zajímavou.
Pravidelně jsem ho ale nesledovala, dokud nevyšlo Five Nights at Freddy's 4 a já znovu nepotřebovala někoho seriózního, kdo by mě hrou provedl.
Nakonec mi to nedalo a pustila jsem se i do dalších Markových počinů a během několika týdnů mi jeho vtipné komentáře i medový hlas, přirostli k srdci už nadobro. Mark se tak stal solidní trojkou v mojí Top Ten nejoblíbenějších YouTuberů vůbec a za necelý rok ze mě udělal zapálenou followerku, která v záři lepších zítřků zanechala celé Five Nights at Freddy's daleko za sebou.

Other fav vids (more like lists of vids in this case):  FirewatchYandere SimulatorThe Last of UsSOMAAmong the SleepProp HuntRust, SubnauticaBoogeyman and MARKIPLIER'S EARGASM THERAPY

Abych nezapomněla, pokud máte koukat na Let's Playery, zkontrolujte taky někdy animated verze jejich videí. Uvidíte, jsou k nezaplacení!

Fav Markiplier animated: YANDERE SIMULATOR, Five Nights at Freddy's 3 REDUXPress B to BlowTiny Box Tim


Felix Arvid Ulf Kjellberg (PewDiePie)
Bio: Anglie (Švédsko), 25 let, na YouTube od roku 2010.

Yeah, i když dokáže být vážně creepy pervert shit, je Pewds základ a nemůže tak v mém výběru chybět.
S jeho Let's Playi je známý po celém světě a tak ani mě neunikli některé jeho videa.
Musím říct, že na můj vkus Pewds všechno trochu moc přehrává a někdy mi vadí jeho oplzlé narážky a hlasité vřískání. Mám tak od něj opravdu opravdu ráda asi jen série Game of Thrans (Thrones)Catherine a několik videí ze série animated.

Fav PewDiePie animated: DragonslayerGOOD FOR YOUUUUUUU!GRASS SIMULATOR IS STUPID!I'M SO KAWAII


Dan Howell a Phil Lester (DanAndPhilGAMES)
Bio: viz Vlogging channels.

O Danovi a Philovi jsem mluvila již v předochozím YouTubers článku. Oba jsou spíše vlogeři, takže pokud jste v oblasti let's-playerů poněkud náročnější, možná pro vás DanAndPhilGAMES nebude zrovna to pravé.
Dan a Phil nejsou žádní hardcore gamers, hrají, protože je to baví a tak taky vypadá jejich channel. Žádné pravidelné přispívání, ani drahé hry. Zato se rozhodně dočkáte příjemného předvedení a přátelského přístupu. (Jako třeba, když vás pozvou, abyste si zahráli s nimi...)

Other fav vids: Dan and Phil play UNDERTALE!BADGER SIMULATOR?? - Phil Plays: Shelter, Dan and Phil play MINECRAFTHOW NOT TO TRAIN YOUR DRAGON - Dan and Phil Play: Dragon City


Seán William McLoughlin (jacksepticeye)
Bio: Irsko, 26, na YouTube od roku 2012.

Jacka neznám moc dlouho. (No vlastně, věděla jsem o něm díky tomu, že je to dobrý přítel Marka a často s ním hrával Prop hunt.)
Až nedávno jsem přišla na to, že zbožňuju jeho playthrough Undertale.
Klasický scénář. Na Undertale jsem přišla u Dana a Phila, ti však nenahrávali dostatečně rychle a tak jsem se rozhodla, že to dokoukám u někoho jiného. Nakonec jsem zjistila, že Jackův Let's play mi dokonce sedí o maličko víc. A to hlavně díky jeho úžasnému voice actingu, který dodal celé hře úplně jiný rozměr. (I přes to, nebo možná právě proto, že hlasy jednotlivých postav lehce pozměnil, když se dozvěděl něco o jejich povaze.)
Už kvůli Undertale jsem musela Jacka follownout. A dobře jsem udělala. Čím častěji jsem měla jeho videa v odběrech, tím víc jsem se o něj zajímala. Po několika dokončených sériích a pár osobnějších videích jsem se ustálila jako pravidelný návštěvník jeho channelu.
Pak už to šlo ráz na ráz. (Jako když začnete brát drogy...) Jack měl ze všech mých gaming youtuberů nejrychlejší vzestup. Z někoho, koho jsem sotva znala na mého druhého největšího oblíbence za necelých čtrnáct dní. Jak se říká.. Kvalita se nezapře.

Other fav vids: Star Wars Battlefront, Life Is Strange, Uncharted 4Slither.ioHuniePop (Warning for this one though.. Adult content.. )


Chris (Solwolf)
Bio: ?? (Chris aka the mystery man.)

I když se to bude zdát téměř neuvěřitelné, bývaly časy, kdy jsem hrála League of Legends. A protože jsem loser a odmítám číst návody a poslouchat rady od spoluhráčů, řekla jsem si, že jestli se mám o LoLku něco naučit, musím na to jít jinak.
Už ani nevím, jak přesně jsem se dostala právě k Solwolfovi a jeho legendární, nekonečné sérii Break the Meta, ale stalo se a od té doby už jsem se vezla. O hře jsem se sice nenaučila ani ťuk, zato jsem se skvěle bavila. (A to i několik měsíců po tom, co jsem LoLko přestala hrát a už jen sledovala videa.)
Mým nejoblíbenějším Solwolfovým počinem je ale gameplay série To the Moon. Kterou parádně okomentoval, a kterou jsem sice později viděla i v podání jiných YouTuberů, ale jen u něj jsem si ji opravdu vychutnala se vším všudy.

Other fav vids: SolWolf Plays Project Zomboid


The Game Theorists
Bio: You know what? I'm too lazy. Watch Game Theory: EXPOSED! or A Brief History of The Game Theorists

Doteď jsem mluvila jen o jednotlivých Let's playerech, The Game Theorists je ale spíš skupina. Jak její název napovídá, její hlavní náplní práce je velmi detailní rozbor her. Jak jsem na ně přišla? Velmi jednoduše. Chtěla jsem vrhnout více světla na nerozluštitelnou záhadu jménem Five Nights at Freddy's. A jeden z členů mi to umožnil. MatPat (Matthew Patrick) si vzal na paškál celou sérii téhle pekelné hry a pokaždé, když vyšel nový díl, poupravil svoji verzi příběhu, aby seděla na nové informace. Odvedl kus práce a s jeho posledním FNaF videem se mu podařilo rozšifrovat příběh hry. Od té doby, kdykoliv mi nějaké playthrough příliš zamotá hlavu, jdu k Game Theorists pro odpovědi.

Other fav vids: Game Theory: UNDERTALE - Sans's SECRET Identity!Game Theory: Until Dawn's TRAGIC HeroGame Theory: Theorists are KILLERS (Life is Strange)

3 komentáře:

  1. Tohle téma mi bohužel nic moc neříká :D Ale zkusit to můžu

    OdpovědětVymazat
  2. I když se považuju za aspoň částečnýho geeka, na hry mě nikdy moc neužilo a celkově jsem jich dohrála asi tak.. ehm.. pět (a Mafie jednička je prostě nejlepší hra ever, to mi nikdo nevezme! :D) Ne že bych na Dana a Phila nějak aktivně koukala, ale jejich videa vždycky zvednou náladu :D.
    Btw, tak mě napadlo, nechceš si vyměnit tumbrly? So we can fangirl over fictional characters, you know.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mafie? A já myslela, že to "hrajou jenom kluci". :D (Já jsem tedy stále přesvědčená, že nejlepší hra je Crash Bandicoot, ale okay :D )
      Jojo zlatý Phan, to je taková malá bomba plná štěstí...
      Yeah sure, mine is in the menu section, it's simply iliene. But please don't panic... For the last four months I have been a little bit obsessing over Star Wars. I might get to normal again, just don't know when.. ¯\_(ツ)_/¯

      Vymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow