Anna

Ne vždycky jdu s proudem a tak je dnes na řadě místo čehokoliv, co právě můžete vidět v kinech, nebo kupovat na ještě horkých Blu-ray, něco krapet staršího. Konkrétněji psychologický thriller z roku 2013 s lehce zavádějícím jménem Anna (nebo také neoficiálně, Mindscape..)
a úchvatnou Taissou Farmigou a okouzlujícím Markem Strongem v hlavních rolích.

Příběh sleduje Johna Washingtona, vzpomínkového detektiva, a případ šestnáctileté a poněkud zvláštní Anny Greene. 
Anna je problémová teenagerka, kterou její matka a nevlastní otec drží doma pod zámkem, kvůli její zvláštní diagnóze a předchozím problémům ve škole. John případ přebírá ve chvíli, kdy Anně hrozí, že jí právě její nevlastní otec pošle do psychiatrické léčebny. Na Johnovi tak je, aby z jejích vzpomínek zjistil, zda je opravdu sociopat, jak si ostatní myslí, nebo jestli její neobvyklé chování způsobuje nějaké trauma z dětství.

Standardní zápletka, klasické rozuzlení, nebo absence napětí? No i takové závěry můžete vyčíst z hodnocení na ČSFD. Mě osobně ale Anna, byť maličko předvídatelná, vcelku sedla. Dokonce si dovolím tvrdit, že to, až na pár nesrovnalostí (které k mysteriózním filmům prostě patří a které jsem ochotná přehlédnout kvůli tomu, že to není typický snímek na nedělní odpoledne..), bylo určitě příjemné zpestření oproti mému obvyklému žánru.

Možná to je proto, že jsem si to pustila kvůli své nedávno objevené posedlosti Markem, možná mě jen tak zaujalo to pojetí "vzpomínkového byznysu" (krapet připomínající Inception).
Každopádně bych Annu vřele doporučula všem nenáročným divačkám, které po Kingsmanovi, trpí stejnou úchylkou jakou si teď právě procházím já..

5 komentářů:

  1. Já jsem teda rozhodně raději za recenze na starší filmy, většinu z nich jsem stejně neviděla :D A tohle vypadá vážně fajn! :-) Pěkný článek :-)

    http://my-infinity8.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já se do příště polepším a vyhrabu nějakou super-vykopávku! ٩(^◡^ ) A děkuju moc (✿◠‿◠)
      Mimochodem, moc pěkný blog, určitě si u tebe něco přečtu. (◠‿◠)

      Vymazat
  2. tak a je to snad mě nevezmeš pánví po hlavě :D http://dreamsky.blog.cz/1506/http-iliene-blogspot-com-vyhodnoceni-blogu

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že to tu máš dokonalý! :) Ta pírka v pozadí jsou nádherná, tvůj blog krásně zvýrazňují :)

    A kdypak přibude nějaký další článek? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju... Jak zmínila Hizaki Sawai v recenzi na můj blog, bylo to tu trošku nudné a chtělo to oživit :D Jsem ráda, že se líbí.

      Usilovně se snažím přijít na něco dobrého! Uvidíme, jestli to bude anime, seriál, nebo něco lehčího.. Každopádně snad se do týdne k něčemu dokopu.. :D :D

      Vymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow