Lee Pace

Tak, protože tenhle blog měl tu čest nedávno oslavit svoje první výročí, rozhodla jsem se dokopat, a zmatlat pro jednou nějaký ten rádoby životopis-filmografii o nějakém chudákovi, který měl tu smůlu, že jsem se do něj zbláznila. Dnes to bude cutie-patootie number #1 aka Lee Pace.

Lee se narodil v roce 1979 v USA, kořeny jeho rodiny však sahají až do Skotska, Anglie a Německa. Jeho otec byl naftař a tak se Lee se svojí rodinou často stěhoval. Část dětství prožil v Saudské Arábii, nakonec se však zase vrátil do Ameriky, nejdříve do New Orleans, později do Hustonu v Texasu.

Hned, jak Lee opustil školu začal hrát na divadle, čímž si udělal před kritiky výbornou reklamu na později.
Hrál v několika filmech, z čehož největší úspěch měli The Fall (moc pěkný film, dokonce jsem i kroupu uronila ..) a Soldier's girl, a také v několika seriálech, například Wonderfalls, pro který byl následně vytvořen spin-off v podobě Pushing Daisies, kde si střihnul hlavní roli (a který by si mimochodem zasloužil vlastní článek, protože je to vážně moc pěknej seriál...)
V poslední době se Lee zviditelnil i díky Twilight (kde zase ztělesnil, mou oblíbenou postavu, v druhé části Rozbřesku, aka upír Garett..) Mimo jiné, byl Lee taky zvažován pro roli Willa Grahama v seriálu Hannibal.                                                               Největším jeho úspěchem však ale zůstává jeho nejnovější ztvárnění Thranduila, v kinech právě běžícím Hobitovi. Režisér Peter Jackson původně zvažoval například i Davida Tenannta, avšak osobní kouzlo tohohle, téměř dvoumetrového štístka, Jacksona dostalo a tak byla role okamžitě jeho. A Jackson dobře udělal. Lee přesto, že je o dva roky mladší než jeho filmový syn Orlando Bloom, hraje svůj part přesvědčivě a fanynky po celém světě po něm jen šílí.


Do budoucna se můžeme těšit na jeho roli (pro mě tedy naprosto neznámou postavu zvanou Ronan The Acuser, který bude hlavním antagonistou filmu...) v očekávaném akčňáku od Marvelu, (dalším v úspěšné řadě Avengers) s názvem Guardians of the Galaxy.

Lee je vtipný, rád cestuje a je skutečně poznat, že miluje svojí práci. Už jako malý byl rozhodnutý, že se stane hercem. Jeho jedinou alternativou bylo žít někde v lesích, postavit si chatu na vrcholu kopce, a pokosit se schovat před moderním světem. Hobit tak propojil všechny jeho sny, nejenom hereckou výzvu, ale i velké dobrodružství, které si mohl užít při jeho natáčení.Z Hobita si nechal Thranduilův meč, který momentálně nechává ve u sebe doma ve stojánku na deštníky.





Filmografie:
2003 Soldier's girl/ Vojákova dívka
2004 Wonderfalls
2006 Infamous/ Pochbyná láska, The Fall/ Pád
2007 Pushing Daisies/ Řekni, kdo tě zabil
2008 Possession/ Nebezpečná posedlost
2009 A Single Man
2012 The Twilight Saga: Breaking Dawn, Lincoln, The Hobbit: An Unexpected Journey
2013 The Hobbit: The Desolation of Smaug
2014 Guardians of the Galaxy/ Strážci Galaxie, The Hobbit: There and Back Again

2 komentáře:

  1. Aaaa, Lee! Můj nový oblíbenec. Teď jsem ho poprvé viděla v tom Hobbitovi, on je naprosto úžasnej. Taková osobnost. A strašně pěkná osobnost :D
    O Pushing Daisies jsem se dozvěděla, když mi nějaký gify vyskočily na dashi, mám na to zálusk, potřebuju čas a podívat se na to. Vypadá to strašně hezky, má to dobrý hodnocení, a tvůj souhlas jsem našla i tady.
    Definitivně jsem s ním neskončila 3:D Hezký článek.
    ..Avene :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je boží co? :D V Hobitovi mu to šíleně sluší, ještě vyniklo, jak je strááášně dloooouhej :D
      Já teda Pushing Daisies neviděla už léta... Kdysi jsem to sledovala na primě, ale už tenkrát se mi to líbilo... Má to hezkej nápad a je to pěkně barevný (nah.... RAINBOOOOW! :D :D )
      No, kdyby si s ním sekla, byla by to velká škoda... Zrovna teď, když je možné, že se dožijeme bojových scén v dalším Hobitovi :D
      Awww, díky a by the way, vítám tě tu Avene! (http://media.tumblr.com/36ecc9324fe2f3f2eb371eb1e85b56bc/tumblr_inline_mxi0pmRJRx1s7oszg.gif)

      Vymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow