This is the story of how I (almost) died

Well... Celé to začalo v pondělí ráno.. Dobalila jsem poslední drobnosti, jako kamarádku Petru a žehličku na vlasy, a vyrazili jsme.. Cesta zabrala méně času, než jsem čekala a tak než jsme s kámoškou probrali nejnovější drby, byli jsme na místě.. (Festival Fantazie.. Moje výprava za dobrodružstvím!) Vsadím se, že jsem navenek působila podobně jak Bilbo Pytlík...
Po malém nedorozumění při registraci jsme, i přes moje zmučené pohledy, šli místo na první přednášku na oběd.. Což se později ukázalo jako dobrý nápad, neboť jsme po cestě potkali jednoho, jinak i hezkýho kluka (click here) s nezapomenutelným cosplayem aka Lara Croft (click here)...
Pak nás můj bodyguard (Well...Taťulda měří tolik, že sotva projde dveřma...) opustil a protože jedny z nejlepších přednášek jsme, díky mému supr bodyguardovi, prošvihli, museli jsme zvolit alternativní plán.. Naše první kroky tak nešťastně zamířili na NightCon na workshop s podezřelým názvem Svítíme jako Edward, ze kterého jsme prchli hned, co jsme na stole pro přednášející zpozorovali třpytky... (Měli jsme štěstí, neb dle fuckbooku, to některý chytli velmi pěkně... viz Owen...)
Po dalším rozhodování jsme odhlasovali Psaní fanfic autors anonymous, což jsem si užila víc já než kámoška, neb ta se psaním zkušenosti nemá a tak nemohla dostatečně ocenit hlášky typu Ahoj já jsem X a mám problém. Píšu Mary Sue. Díky Bohu, potom jsme zůstali na Potterovi a užili si hodinku s crossovery, kde jsem se málem pohádala s nejmenovanou (tady Bety) o to, jestli by John Watson patřil do Nebelvíru, nebo Mrzimoru... (Samozřejmě, že to je Mrzimořan, no ne? To je přece jasný jak facka...)
Pak jsme se dobelhali na BritCon, kde mě snad ještě víc zmátla přednáška Jak to bylo s River Song, dále si trochu poškrábali ruce v Dílničce u Hobita a vrátili se na zbytek Mary Sue - utajené perly, kde jsem se opět nasmála hlavně já, ve chvíli, když jsem slyšela, že šesti-nebo tak nějak-letá holčička dokáže vystrčit drápy, podle jejích vlastních slov, už 50 cm.. (Načež jsem samozřejmě nereagovala, jak jinak než slovy A není ona náhodou Wolverine?)
Dále jsme pokračovali původně neplánovanou, ale přesto úplně perfektní, přednáškou Merlin & Artur dvě strany jedné mince, kde nás Elirwen prakticky naučila shipovat Mertur... 
A nebyla bych to já, kdybych tomu večeru nenasadila ještě korunu, když jsem nás dostala do úzkých a přišla na Night Con o hodinu dřív a místo přednášky o Hostiteli, jsem byla nucena zdrhnout z dost slušně plné místnosti zpívající písničky z Repo: Genetické opery... (Což by nebylo tak strašný, kdyby mi pak můj epic fail nezapomněla připomenout tady Charlie...

Druhý den, tedy Tennant Tuesday, jsme z jedné poloviny strávili na BritConu. Kamarádka posloucháním přednášek a sledováním videí, a já očumováním Doctora... (In case you are Doctor, do not click here and definitely not here... All others can possibly look because they already know I'm such a stalker...)
V podvečer jsme si zaskočili na Proč pořád koukat na Glee, kde jsem naopak já dávala pozor zatím, co moje drahá polovička polemizovala nad Owenovou komičností (vím, že jsem ho cvakla.. ale ... jo už to mám... enjoy here...) Což jsem zosnovala zcela záměrně, abychom pak v přestávkách měli o čom drbat.. (Well, přiznávám to rovnou... do přestávek jsme nevydrželi...)
A nakonec, protože se to minule osvědčilo, jsme se zase vrátili na BritCon na další přednášku od Elirwen, tentokrát nazvanou Bradley James & Colin Morgan, kde se mi nádherně podařilo ztrapnit mého bodyguarda, který v dobré víře přišel v půlce přednášky do místnosti čítající asi tak dvanáct holek a po shlédnutí několika slintacích fotek a ukázek, zase odešel se slovy Hele, tak já radši jdu. a já mu na to v naprostém tichu polohlasně odpověděla Já ti říkala, že sem nemáš chodit...

Třetí den jsme oblezli pár dalších přednášek, posmrkali kapesníky a poslintali podlahu na promítání Hostitele, v mém případě zmršili jedno tričko na Samovýrobě fandovských věcí (nejen) k Hunger Games (see here), plavali v moři placek, až jsme našli těch mých sedm vyvolených (right here), a prohádali polovinu filmových znělek v kvízu od Aladalara.. (Samozřejmě jsem uhodla Pána prstenů, Trek, Avengers a Na vlásku, který jsem si musela zpívat ještě den potom, za což mě moje soul mate málem ukamenovala..)
Večer jsme, jako už typicky, zabili Epickými trailery, kde jsem se málem udusila smíchy, když Elirwen pustila naprosto geniálně předabovanou upoutávku na Inception (heeereee) a kde jsem při nenávistným syčení poprskala všecky, který mi kecali do traileru na Star Trek Into Darkness a Thor The Dark World...

Thorsday, náš poslední den, jsme strávili převážně poflakováním na náhodných přednáškách, čucháním kouře z pečeného prasete a pomalým zotavováním se z šoku, způsobeným věkovým složením fanoušků Percyho Jacksona, po kterém jsme se vypravili zpět na cestu domů.

Na závěr (ano ano, dočkali jste se) bych ráda poděkovala těm pár lidem, které vlastně vůbec neznám, (a kteří hlavně vůbec neznají mě) za to, že mě naučili několik velmi důležitých věcí.. Ráda bych poděkovala Elirwen za to, že mě naučila nemožné (tedy shipovat slash)
Doctorovi, který mě přinutil zamilovat si Tennanta (divili byste se, ale zprvu mi nějak nepad do oka)
taky těm několika poníkům, kteří by dokázali vnést světlo i do toho nejtmavšího dne (a vězte, vy bronies bando, že ať jste kdekoliv a ať už se jmenujete jakkoliv... byli jste perfektní!) 
a nakonec Owenovi, který mi ukázal, že se nemám stydět za svoje úchylky...

Děkuji všem, kdož úspěšně vydrželi až do konce téhle slátaniny, tímto se s vámi loučím a přeji všem: Live long and prosper!

17 komentářů:

  1. *smrk* Ani mi nebudeš věřit, jak na tebe žárlím, asi mám nějaký slabý obdobý, protože spřídavě popotahuju a nadávám, že jsem o tohle přišla. F*CK! F*CK! F*CK!
    Radši se zdržím delších komentářů a pudu si pustit ňákýho Davea Tennanta as Doktora na uklidnění (což asi skončí histerickým jekotem "PROOOOOOOOOOČ!! Nesnáším tě motýlkáči!!")
    Nemůžu říct "žij dlouho a blaze, jelikož jenom tohle je dost blahý/blazý/blaze-v-druhým-pádě samo o sobě.. takže "žij dlouho" O.o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klid, taky se tam dostaneš. ;)
      Co máte všichni proti žirafátku? Vždyť je takej šladkej... Mno... Tennanta? Neříkej, že máš taky úchylku na desítku? Ještě jsem nepotkala někoho, kdo by na něm nebyl naprosto závislej... Blah... Připadám si opuštěná.. *smrk*
      :D Žij dlouho.. :D

      Vymazat
    2. A kdy to je? Jako tten festival O.O
      Žirafátku? To je tak velkej? Mě přišlo, že všichni Doktoři byli vysoký. Sakra, musím si to někdy brzo pustit, třeba se dostanu přez první čtyři epizody.
      Motýlek je sice mladší a hezčí než Tennant, ale Dave je děsnej psychologickej manipulátor. Můj brácha se mu sice posmívá, že má nagelovaný vlasy a moje drahá nejlepší/jediná kámoška, že se tlemí jako psychouš, ale psychologicky mě zmanipuloval, takže v mý hlavě vypadá líp než.. sakra nemám přirovnání.
      Jo a mimochodem, další otázka: Co je to sakra za sexoně na třetí fotce?

      Vymazat
    3. Na začátku prázdnin... Je tam, jak vidíš, úplně všechno... Trvá asi deset dní, ale já tam byla jen necelý čtyři...
      Není tak vysokej to já jen....(http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdlsfdYBng1qfyks4o1_400.gif)
      Mě se Dave nelíbí... :/ Teda většinou ne...
      Co? Jako myslíš Owena? Owena?

      Vymazat
    4. Aha, tak to se budu celej rok těšit xD
      To je Owen? Tý vole O.O

      Vymazat
    5. No ještě je tu FanCity a PragoFFest a StarCon... Ale na těch jsem ještě nebyla...
      Asi tě nechápu... *nevěřícně kroutí hlavou*

      Vymazat
    6. A kdy jsou ty další tři?
      Počkej.. mluvíme obě o tý samý fotce? Protože ten na tý třetí od zhora vypadá fakt dobře, ať už je to Owen, nebo ne.
      Jo a další debilní dotaz, kolik že ti je? *nejsem úchyl, aspoň myslím*

      Vymazat
    7. No jeden by měl být někdy v říjnu, další dva až někdy v únoru... (viz http://www.convention.cz/)
      Nevím, jak to myslíš ty, ale já měla dojem, že mluvíme o tý fotce... Wait... Ty myslíš zobrazený fotky, ne ty v odkazech, co?
      Ehm... Šestnáct... ^.^

      Vymazat
    8. Jo, zobrazený xD
      Tý bláho, poprvý za asi dva roky si povídám s někým, kdo není minimálně o rok mladší nebo starší *o*

      Vymazat
    9. Aha... Tak to je prosím Doctor... :D
      Tak ten pocit znám taky :D

      Vymazat
    10. Jasně a trochu omládnul... ;)

      Vymazat
    11. No třeba je to nějakej Doktor mezi prvním a devátým, co cestoval do současnosti :DD

      Vymazat
    12. Nene, to je zhola nemožné... I když... Možná je to zcela jiný Doctor... Možná že náš Doctor není jediný, kdo přežil časovou válku... ^^

      Vymazat
    13. Třeba je to Master v nový regeneraci xDD

      Vymazat
  2. Hele já jsem taky sexoň jooo! :D A Doctor... představte si jak mi tu chodí polonahej :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jasně ;)
      *http://nd05.jxs.cz/887/021/ac1bb33ff1_84573420_o2.gif*
      Polonahej od pasu nahoru, nebo od pasu dolů?

      Vymazat

„Friendship is born at that moment when one man says to another: What! You too? I thought that no one but myself.“
- C.S.Lewis

Follow